SSD veya HDD modeli Goodram + Seagate Barracuda
Gece saat 4'te bilgisayarı kapatırken hicbir sorunu yoktu. Tertemiz calışıyordu. Saat 11'de bilgisayarı actığımda kilit ekranını gectim ve masaustu donuk olarak karşıma cıktı. Birkac dakika bekledim, disklerin ışığı yanıp sonuyordu. Sonra mavi ekran aldım: DCP_WATCHDOG_VIOLATION. Yeniden başlatmak icin hata bilgilerini toplamaya calıştı ama %0'da kaldı. Yeniden başlattı. Tekrar acıldığında ise "Default boot device missing or boot failed." yazdı. "OK"a basınca direkt bios menusune attı. Kapatamadığım icin acma-kapama tuşuna basarak kapatabildim. Muşteri hizmetlerini arayınca "Manage ..." kısmından (sanırım Manage Devices yazıyordu) diski gorup goremediğimi sordu. SSD gorunmuyordu ama HDD de gorunmuyordu. Servise gondermemi istedi. İcine ad, soyad, telefon, e-posta, adres yazdım ve şikayetimi A4'e bir sayfa yazdım. Kendi kutusuna koyup gonderdim. Hicbir korumaya vs. koymadılar. Artık Allah'a emanet gidecek herhalde.

İşin komik kısmı da cihazı alırken icine Goodram diye bilmediğim marka bir şey takılmasıydı. Eğer sorun diskteyse yerine ne takacaklar merak ediyorum. HDD'nin icinde onemli belgeler de vardı. Acaba ona da mı bir şey oldu diye duşunmeden edemedim. İkisine birden bir şey olması imkansız gibi geldiğinden başka bir arıza da olabilir gibi geldi. Ayrıca boot menusu 90'lardan kalmış gibi cirkin bir goruntuye sahipmiş. Her neyse. Gonderdik bakalım. Gelişmeleri yazacağım.

Sizce sorun nedir? İlk tahmin edene hurma.
Dipnot: Onceden iki kere ekran değişimine kendim goturmuştum. İlk kez kargo ile yolladım. Sağ salim gelecek mi diye ayrı bir merak icindeyim. Benn Dell'den devam. Monster'dan adam olmaz.

Guncelleme: Dun kargoya verdiğim cihaz bugun İstanbul'a, servise vardı. Muhtemelen yarın işlemlere başlarlar cunku kargoya verdiğim an garanti dolayısıyla 7 gunden geriye sayılmaya başlandı. İşin komiği, Yurtici Kargo Monster'ı orijinal kutusuyla goturmeme rağmen "paketin sağlam olmadığına" dair belge imzalattı. Daha ne şekilde paket yapabilirim bilmiyorum acıkcası. Balonlu naylona falan sarmalarını istedim ama yapmadılar. Bir de ustune gozumun onunde kutuyu 5 santim yukseklikten elinden duşurdu. Sağ olsun. Kutunun fotoğrafını da cekmiştim. Ne olur ne olmaz.

Guncelleme 2: Salı kargoya verdiğim cihaz, carşamba teslim edilmiş gorundu ve perşembe gunu kaydı yapılıp onarım sırasına alındı gorunuyor. SMS bildirimi geldiğinde linki acıp adres ve diğer bilgilerin kontrolunu yapmayı unutmayın. Az kalsın başka şehire gidecekti.

Guncelleme 3: Cuma gunu onarım yapıldı. Verilerimin silinmesini onayladım. SSD bozulmuş demişler. Zaten onay vermesem de bozuksa nasıl kullanayım ki? Goodram ile vedalaşmışım. Şimdi de Samsung takmışlar. Bu konuda Samsung takarak yukseltme yaptıkları icin benden puan kazandılar. Bilgisayar artık hic bozulmazsa nefret etmeyi biraz azaltabilirim. Kargoya da cumartesi verilir ve pazartesi ya da salı elime gecer diye duşunuyorum. Goreceğiz.

Guncelleme 4: Cumartesi kargoya verildi ve yola cıktı. Salı teslim edilecek gorunuyor ama pazartesi de gelebilir gibi. Bekliyorum.