Merhaba, bende bir Lenovo Ideapad 700-15isk laptop var. Normalde bu bilgisayarı oyun oynamak icin surekli şarja takılı bir şekilde kullanıyordum. Fakat yaklaşık 7 aydır harici ekran kartı GTX 950M kullanırken bilgisayar kendini kapatıyor. Bu sorunun ekran kartında olduğunu duşunuyordum ve o yuzden hic bataryaya bakmak aklıma gelmemişti. Ancak 3 sorundan dolayı bataryanın sıkıntılı olabileceğini duşundum:
1. MSI kombustordan stress testi yaparken dereceden bağımsız bir şekilde kapanıyordu. Ve bir de AC adaptor olmadan yapayım dedim. Kapanması tam olarak 2 saniye aldı.
2. dahili ekran kartını kullanırken kapanma yaşamıyorum. Bu sırada ekran kartını devre dışı bırakıyorum. Eğer 1 ay devre dışı bırakıp tekrar kullanırsam bilgisayarın kapanması 2 3 saati, 1 gun devre dışı bırakıp tekrar kullanırsam en fazla 1 saati alıyordu. Pilin şişmesinden dolayı olabilir diye duşundum.
3. bu sorun ilk cıktığında bir bilgisayarcıya goturup sorunu anlattım. Testten sonra geri verdiğinde şarj aleti sorunlu deyip geri verdi. Evdeki başka bir şarj aletini kullandığımda ise yine kapanma yaşıyordum.
Cok uzun bir yazı oldu fakat anakart değiştirmek dışında yapabileceğim ne varsa yapmaya hazırım. Onerilerinizi bekliyorum.
Lenovo Ideapad 700-15ISK laptop bataryasında sorun var mı?
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Lenovo Ideapad 700-15ISK laptop bataryasında sorun var mı?