Soru:
Merhaba benim bir tane Acer 5920G marka dizustu bilgisayarım var. Ekran kartı GeForce 8600GS, yani pek de iyi bir ekran kartı değil ama ben hep yeni cıkan oyunları oynarım. Duşuk FPS de olsa sorun olmaz benim icin. Ama son zamanlarda yarım saat oynadıktan sonra -eğer ağır bir oyunsa- bilgisayar kendini kapatıyor. Ne bir uyarı ne de başka bi şey yok. Eskiden olmazdı ama son 1 aydır boyle olmaya başladı. Surucu guncelledim fayda etmedi. Goruntu ayarlarını duşurdum. Sonuc sadece 10 dakika daha ertelendi. Sorun nedir bir turlu anlayamadım. Bilgisayarın sıcaklığı da fazla değil. Bir keresinde kapandıktan sonra ekran kartının sıcaklığına baktım ve 79 dereceydi ve bildiğim kadarıyla bu tehlikeli bir değer değil. Sorunuma cozum bulabilirseniz sevinirim.
Cevap:
Sorun dizustu bilgisayarının zamanla tozlanan fanlarından veya ekran kartı uzerinde yer alan termal macunun kurmasından kaynaklanıyor olabilir. Bir başka neden de nVidia ’nın dizustu bilgisayarlar icin zamanında defolu uretmiş olduğu yongalardan birinin dizustu bilgisayarında yer almasından kaynaklanıyor olabilir. Umarım ilk soylediğim gecerlidir. Bu durumda dizustunun garantisi bitmişse kasayı ac, fanları temizle ve ekran kartı GPU ’su uzerindeki termal macunu cok kaliteli bir başka macun ile yenile. Eğer ekran kartın defolu ise urunu garantiye gonder. Her iki ihtimalle de bir BIOS guncellemesi yap. Dizustu BIOS guncellemeleri ekran kartı BIOS ’unu ve sistem fan algoritmasını guncellediği icin faydası olabilir.
Acer 5920G ısınınca kendini kapatıyor
Dizüstü Bilgisayarlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Dizüstü Bilgisayarlar
- Acer 5920G ısınınca kendini kapatıyor