Sistem ozelliklerim:
-İşlemci: Intel i3 10100F.
-Ekran kartı: Palit 1 GB GT 9500.
-RAM: Corsair Vengeance LPX (2x8)16 GB 3000MHz DDR4.
-Anakart: ASUS EX-H410M-V3 Intel LGA1200 DDR4 Micro ATX anakart.
-Depolama: 860 EVO Samsung SSD 250GB.
-PSU: Corsair CV550 550W 80+ Bronze.
-Kasa: Dark Guardian mini Pro.
-Monitor: BenQ Zowie XL2411k.
Merhaba, yeni almış olduğum Dark Guardian mini Pro'nun bağlantılarını yaptım. Fakat hayatımda ilk kez yeni bir kasa topladığım icin bazı bilgi eksikliklerim var. Fanları kontrol etmek icin uzaktan kumandalı kontrolcu var. Buradan fan tuşuna bastığımda Turbo fana gectiğini 2 gun sonra anladım. Normal fan ile Turbo fan arasındaki fark o kadar az ki kulağınızı cok yaklaştırmadan anlayamıyorsunuz. Neden boyle? Nasıl fan hızını artırırım? Araştırmaları yaptım. BIOS uzerinden işlemcimin fan hızını artırabiliyorken; kasa fanlarımın hızına hicbir şekilde etki edemedim. BIOS uzerinde pwh yazıyor. Bu yazı kasa fanlarımın desteklediğini mi gosteriyor? BIOS ekranım şoyle:

Kasa fanımın herhangi kablosu anakartta değil. Doğrudan guc kaynağımın SATA kablosundan guc alıyor.

BIOS uzerinden işlemci fan hızımı artırabildiğim icin kasa fanlarımın da anakart uzerinde bağlantısı olduğu taktirde onların hızlarını ayarlayabilirim diye duşundum. Kasanın icinden harici olarak şoyle bir kablo cıktı.

Bu kablou CHA_FAN uzerine bağlayabilirim bir tarafını ama kucuk aparatı nereye bağlayacağımı bilmiyorum. Detaylı resimler:

Son olarak kasanın uzerindeki kontrolcunun detaylı fotoğraflarını ekliyorum: