SAĞLIĞI KORUMAK ?
ZAYIFLAMAK
FORM TUTMAK
RUHUNUZU DİNLENDİRMEK
KAS YAPMAK
YAĞ YAKMAK AYNI ZAMANDA KAS ALMAK
MEVCUT SAHİP OLUNAN VUCUDUN FORMUNU KORUMAK
Bu liste daha cok uzar...
Onemli olan neyi neden yaptığınız? Soruların tum soruların cevabı spor yapmamın temelinin farklı oluşundan oturu
değişkenlik gostermektedir. Yani ne demek istiyorum sizlere?
SAĞLIĞINIZI KORUMAK İSTİYOR İSENİZ HAFTANIN BELİRLİ GUNLERİ TADINDA EGZERSİZ YAPINIZ. Sağlıklı beslenmeyi ihmal etmeyiniz. Hepsi bir butundur.
ZAYIFLAMAK İSTİYOR İSENİZ. Once sağlıklı besleniniz (diyet adı altında gecmekte) Ardından da diyet yapar iken hem kassal hem de kardiyovaskuler idmanlar yapınız. Hepsi bir butundur.
FORM TUTMAK İSTİYOR İSENİZ... Sağlıklı besleniniz. Antrenmanlarınızı şekillendiriniz. Duzenli uyku uyuyunuz. Stresten uzak durunuz. Hepsi bir butundur.
RUHUNUZU DİNLENDİRMEK İSTİYORSANIZ... Spordan keyif almaya bakın, kendinizi kasmayın, supplement tuketimine gerek yok, yeterli ve dengeli beslenin, belki vegan dahi beslenilebilir (maksat zihinsel sağlık)! İciniz rahat olsun. Acık alanlarda doğa ile baş başa spor yapmaya calışınız. Hepsi bir butundur.
KAS YAPMAK İSTİYOR İSENİZ; once kas yapımı aşamasına gecmeden once zorlu surecleri atlatmanız gerektiğini de biliyorsunuz demektir. Oncelikle sağlıklı beslenme tablosu ve iyi antrenmanlar ile yağlı dokudan kurtulunuz (bu yazıdaki kadar basit ve kısa sureli bir durum değildir). Ardından formunuzu koruyunuz (belirli bir surec gerekmektedir). Yine ardından kişiden kişiye, bobrek ve karaciğer fonksiyonlarının sağlığına gore değişim gostermekte olup supplement tuketebilirsiniz (tuketiniz demiyorum) (ben bu işin kararını verecek olan kişi olamam/ ben dahil bilimsel bir kanıta dayanmıyor ise kimse veremez) + ardından eğer gerekiyor ise ve amac buyumek ise steroid ve benzeri turevi ilaclar kullanılabilir (neredeyse herkes kullanıyor) (sağlık kriterleri ve dozajları işin gercekten cok onemli ve kritik) (asla kullanın demiyorum!)
HEM YAĞ YAKİM HEM KASLARIM GELİŞSİN Mİ İSTİYORSUNUZ; pek tabi inanılmaz bir durum olurdu bu. Eğer herhangi bir steroid ve benzeri - yağ yakıcılar veya peptit kullanmıyor iseniz bu iki aşama aynı anda nerdeyse cok zor. Cok iyi beslenmeli. Cok iyi antrenman yapılmalı. Makro ve mikro değerler cok iyi hesaplanmalı. Eğer herhangi bir (steroid-iğne) kullanılmıyor ise, bunun icin once diyet ile yağ yakımına odaklanılmalı (aynı zamanda kardiyo ve ağırlık antrenmanı yapılmalı), ardından diyetin makro değerleri değişime uğratılmalı ve ağırlık antrenmanlarının şiddeti artırılmalı/ suresi azaltılmalıdır. Hepsi bir butundur.
MEVCUT FORMUNUZU KORUMAK İCİN, yine form tutmak adı altında bahsettiğim şeyleri hatırlayınız. Sağlıklı besleniniz. Antrenmanlarınızı şekillendiriniz. Duzenli uyku uyuyunuz. Stresten uzak durunuz. Hepsi bir butundur.
Kucak dolusu sevgilerimle
Zehra Bora
[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Spor yapma amacınız nedir ?
Sağlık0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Spor yapma amacınız nedir ?