Guncel kullandığım sistem i7-4770 Stok soğutuculu, 16 GB DDR3 bellek, HD7950 ekranı kartı, standart bir ASUS anakart ve 600W kaliteli bir PSU iceriyor. Oyun geliştirme ve yazılım işleri ile uğraştığım icin sistemimi her halukÂrda yukseltmem gerekiyor tum parcalarıyla birlikte ancak bu şekilde cok pahalı olacağı icin bunu adım adım yapmam gerekiyor. Toplamayı planladığım sistemin teknik ozellikleri ise şu şekilde:
İşlemci: Ryzen R5-5600G veya 5600X. Ekran kartı: RTX 3060 Ti (mumkunse ASUS almayı planlıyorum) Anakart: B550M serisi DP ve HDMI cıkışı olan bir anakart (APU sistemde cift monitor kullanımı yapabilmek icin) RAM: Min 3600 MHz RAM. Geri kalan parcaları kullandığım sistemden alacağım. Sizce oncelikle ekran kartını alıp ardından mı diğer parcaları guncelleyeyim (ciddi bir darboğazı olacak bu şekilde, ayrıyeten bir CPU soğutucu almam da gerekecek gibi cunku stok soğutucu kesinlikle yeterli değil), yoksa CPU-anakart-RAM uclusunu guncelledikten sonra ekran kartını almak daha mantıklı mı olur?
Şimdiden cok teşekkurler,
Herkese iyi gunler