Hangi konuyu secmem gerektiğini bilemedim. O yuzden konu dışı yaptım. Uzunca olacak ama fikrinizi beyan ederseniz sevinirim. Şimdiden cok teşekkur ederim.

Dostlar bir sure once bayağı kotu sistemim vardı. Ki kasa sesli calışıyor ve yan kapağı yoktu.
Bakınız eski sistemim:
Anakart: ASRock G41C-GS
İşlemci: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2200 @ 2.20GHz 2.19 GHz.
RAM: 4 GB DDR2
Ekran kartı: AMD ASUS EAH5450 series 1 GB.
Hard disk: Toshiba DT01ACA050 500 GB.

Şimdi ise 1600 TL ile 2. el dizilmiş kasa aldım. Butcem el verdiğince. Soğutucu yok temel duzeyde her şey.
Şu anki sistemim;
Anakart: MSI H55M-E33
İşlemci: Intel® Core™ i3-550 4M onbellek, @3.20 GHz.
RAM: 2 GB DDR3 (8 GB RAM daha eklenecek)
Ekran kartı: VTX AMD Radeon HD5450 1GB 64 Bit DDR3.

Bazı sorunlar yaşadım sistemde. Mavi ekran, internetin olmaması ve kasanın on tarafta bulanan USB girişlerinin kafasına gore calışması. Orneğin bugun calışıyorsa ertesi gun calışmıyordu. Sistemin durumu ortada. Microsoft'un yayınladığı ISO'lardan Windows 8.1 Single Language kurdum temiz şekilde. Gayet guzel giderken sorunlar oldu. Yine mavi ekran hatası ve internet sıkıntısı oldu.

Mavi ekranda Windows 8.1 az cok bilen bilir onarıma vesaire geciyor. Ona cozum buldum. Sistem geri yukleme noktası oluşturuyordum ve geri yukleme yapıyordum bu şekilde cozumu buldum. Ama bir turlu internet sorunu cozulmedi. Burada konu actım ve araştırıp her şeyi denedim ama olmadı. Benim bilgisayar bilgim temel duzeyde. Artık cozum kalmadı ve tamir icin bilgisayarcıya goturdum.

Bugun bizi aradılar. Sistemin Windows 8.1'i kaldırmadığını soyleyip Windows 7 formatı atacaklarını soylediler. Format icin 150 TL istendi. Acıkcası minidump dosyalarını pek incelemediklerini duşunuyorum. Windows 8.1'i sistemin kaldırmaması gibi durum olur mu?