RAM ADATA XPG 16GB 3200MHz Ekran kartı MSI RX570 ARMOR 8GB Anakart ASRock B450M-HDV R4.0 İşlemci Ryzen 5 3600
Merhaba, bilgisayarı actığımda fanlar vs. donuyor fakat monitor, klavye ve fareye elektrik gelmiyor. Oncesinde eski sistemde bu sorunu yaşamıştım ve PSU, işlemci, anakart, RAM ve sonradan ekran kartı değişikliği yaptım. Sizin anlayacağınız HDD ve kasanın kendisi haric sistemde değişmeyen parca kalmadı. Bu parcaları aldığımda aynı sorunu tekrardan yaşadım. Parcaları garantiye yolladığımda işlemci ayağında bir sorun olduğunu ve bunun duzeltildiğini soylediler. Sistem geldi, sonrasında birkac ay hic sorun yaşamadan kullandım ve tekrardan aynı sorunu yaşamaya başladım. Fişi cekip takarak, Power duğmesini kapatıp acarak bazen sistem acılıyordu fakat bir ara yine tamamen gitti. Bu sefer garantiye yolladığımda anakartta statik elektrik sorunu olduğunu ve halledildiğini soylediler. Sistem yine birkac ay boyunca sorunsuz calıştı. Ta ki gecen akşama kadar. Tekrardan aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisayar artık neredeyse ilk acışımda hic acılmıyor. Kasadan PC'yi kapatıp, PSU Power Switch'i kapatıp actığımda acılıyor sadece. Acıldığı zaman bir kasma, donma, tekleme, ekran gitmesi vb. hicbir sorun yaşamıyorum. Bunun cozumunun anakart cozumu olduğunu duşunuyorum. Sizler ne dersiniz? PSU mu yoksa anakart mı yenilemeliyim? Bilgisayar her tamire uğradığında birkac ay dayanıp tekrardan sorun cıkarmaya başladığı icin ben anakarttan daha cok şupheleniyorum, sanki voltajı bir sure sonra yonetememeye başlıyor gibi, ki zaten cok tavsiye edilen bir model değilmiş ben ucuz diye almıştım o sıra maalesef. Duşuncelerinizi almak istedim.