İyi sosyaller. Bilgisayarımda PSU'da anlamadığım bir şekilde cızırtı sesleri geliyordu ilk başlarda coil whine sanıyordum fakat ses yuk altında olmadığında da geliyordu ve hep gelmiyordu bir gun varken diğer gun yoktu. Bazen duz bir şekilde cızırdıyordu bazen birkac saniye aralarla. Bugun camaşır makinemiz calışırken fark ettim olayın coil whine olmadığını. Camaşır makinesinin donuş sesi ile orantılı cızırtı sesi geliyordu PSU'da. Camaşır makinesini durdurunca ses kesildi. HDMI kablosundan dolayı sandım ama değilmiş başka bir kablo ile değiştirirken ekran kartı ve anakart HDMI girişine HDMI kablosu takmaya calışınca cok kucuk bir sekilde kıvılcım gibi akıma benzer şeyler cıktığını fark ettim. Ayrıyeten mutfakta kombi fişini takınca, salonda herhangi bir fişe telefon takılınca bilgisayara monitor olarak kullandigim televizyonun da ekranı anlık gidip geliyordu. Sadece PSU değil. Şu an kullandigim televizyonda cızırtı var. Acık ya da kapalı olsa bile. Yeni televizyon aldık ve onda da cızırtı var. Sanırım evdeki elektrik akımında sıkıntı var.
Yatak odasındaki priz fotoğrafını da ekledim, coğu odadaki prizler yerinden cıkmış, ama yatak odasındaki prizin bir kablosu cıkık fakat kullanılıyor, sanırım topraklık kablosu. Sorun bundan da olabilir diye duşundum...
Sizce nedeni nedir? Bilgisayarin bozulmasından korkuyorum, yarin elektrikci cağıracağım, nasıl işlem uygulatmalıyım fikirleriniz neler, teşekkurler.
Dosya Ekleri

20220923_005652.jpg 79,3 KB · Goruntuleme: 38