Merhaba kolay gelsin.
Bilgisayarımı QP Bilişim'den bir sene once aldım ve şimdiye kadar sorunsuz kullandım. Son zamanlarda oyun oynarken (ozellikle ekran işi yuksek olanları) birden ekran goruntusu gidiyor ve siyah ekran ile baş başa kalıyorum. PC calışmaya devam ediyor fakat goruntu ekrana gitmiyor. Bazen arkada oyunun sesi de takılıyor.
Driver'ı temiz kurmak icin dipten silip yeniden kurdum. Windows 10 guncellemesini yaptım ancak sorun cozulmedi. Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını bulmak icin birkac uygulama testi yaptım. FurMark ile yaptığım testte 1 dakika dolmadan aynı şekilde cokme oldu.
PC'yi acmak istediğimde ekranın sol ust kısmında kısa yeşil cizgiler cıktı ama goruntu gelmedi. Kapatıp tekrar acınca duzgun acıldı. Bu testi birden fazla kere yaptım hep aynı şeyler oldu. Ekran kartı sorunu diye emin olup bu testi videoya da cektim. Aşağıda Drive linki bıraktım. Orada sorunu gorebilirsiniz. Dun MSI Gaming X Trio RTX 3070 ekran kartımı tamir icin servise bıraktım. Video ve 3.parti bir uygulama ile (GPU-Z) siyah ekran sorunu olduğu zamanların kaydını eklediğim Drive dosyası mail ile gonderdim servise.
Bugun bana mesaj geldi ve urun hazır denildi. Arayıp sorunun ne olduğunu sorunca bana; "yapılan testler sonucunda hicbir soruna rastlanmadığı" soylendi. Mailime istinaden dort saat FurMark testi de yapılmış ama kapanma olmamış. "16 ayrı sistemde denedik burada ve sorun cıkmadı" denildi. Şimdi ne yapmam gerektiğini bilemiyorum. Tum bileşenlerin garantisi devam ediyor. Ama sorunun nereden olduğunu kendi imkanlarım ile bulamadığım icin servise gonderemiyorum. PC bileşenlerimi de aşağı yazacağım. Ne yapmam gerektiği konusunda yol gosterebilirseniz cok mutlu olurum.
Şimdiden teşekkur ederim.
EKRAN KARTI – Google Drive
kasa ve guc kaynağıCooler Master Masterbox TD500 ARGB kristal mesh temperli cam mid Tower ATX kasa ve 750W guc kaynağı -
işlemciAMD Ryzen 7 5800X 3.8-4.7 GHz 8 cekirdek 7nm AM4 işlemci.
anakartMSI X570-A Pro DDR4 AM4 anakart.
ekran kartıMSI GeForce RTX 3070 Gaming X Trio 8 GB 256 bit ekran kartı.
RAMCorsair Vengeance RGB Pro sl 16 GB (2x8) DDR4 3200MHz CL16 siyah RGB RAM.
M.2 SSDSamsung 980 1TB PCI-e 3.0 NVMe M.2 2280 SSD 3500/3000 MB/s'ye kadar okuma ve yazma.
işlemci soğutucusuCooler Master Masterliquid ML360R RGB LED fanlı sıvı soğutma sistemi.
monitorLG 27GN800-B 27" 144Hz 1ms G-Sync
R7 5800X RTX 3070 siyah ekran hatası
Arıza Teknik Destek0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumu
- Arıza Teknik Destek
- R7 5800X RTX 3070 siyah ekran hatası