Soz ve duşuncelerimiz vucudumuzu nasıl şekillendiriyor?Danışanlarımla sohbet ederken ozellikle bazı cumlelerine dikkat ediyorum.
–su icsem yarıyor...
–Ayy bu şimdi bana kesin kilo aldırır..
–kalcam cok buyuk..
–ne yaparsam yapayım gobeğim gitmiyor...
–şu mide var ya şu mide sanki mıknatıs yapıştı kaldı...
Ya da kilo almak isteyen danışanlarım
–ne yersem yiyeyim kilo alamıyorum...
Peki ya ben size sozleriniz duşunceleriniz dua oluyor desem. Vucudunuz yiyeceğe yuklediğiniz enerjiye gore davranıyor. Emrin olur sahip diyor.
Ya da vucudunuzun bir kısmını beğenmiyorsunuz. Surekli gobeğinizden şikayet ediyorsunuz mesela. Neyi cok duşunurseniz o kadar buyutursunuz. Şimdi vereceğim bilgi bana ait değil alıntıdır.
Beynin en tehlikeli yanı ters caba kuralına gore calıştığı anlardır. Başınıza gelmesinden en cok korktuğunuz şeye odaklanırsınız , beyin onu size ceker, korktuğunuzu başınıza getirir. Buna ters caba kuralı denir. Bataklıktan cıkmaya calıştıkca gomulmeye benzer. Beyin odaklanılan hedef icin calışır, hedef olumsuz olsa bile onu gercekleştirmek icin calışır. Korkunuza değil konunuza odaklanın. Başınıza gelmesinden korktuğunuz en kotu şeye değil, başınıza gelmesini istediğiniz en iyi şeye odaklanın. Unutmayın kafanızda en cok neyi duşunurseniz hayatınızda onu coğaltırsınız.
Peki ne soylememiz gerekiyor?
—su beni zayıflatır
—bu yiyecek ben sağlıklı beslendiğim icin beni etkilemeyecek
—kalcamı seviyorum ve kalcam benim yurumemi sağlıyor, hergun olması gereken şekle giriyor.
—her yaptığım şey gobeğimin kuculmesini sağlıyor
—midemin etrafındaki yağlar hergun kayboluyor
Kilo almak icin ise:
—bu yediklerim beni sağlıklı kiloma ulaştıracak
Biz diyetisyenler sizlere sağlıklı diyet programları vererek zayıflamanızı veya kilo almanızı sağlıyoruz. Fakat en onemli şey kilo verdikten sonra veya aldıktan sonra uzun sure hatta omur boyu aynı kilolarda kalabilmek. Bunun icin sozleriniz ve duşuncelerinizin farkında olmanız gerekiyor. Diyetisyen tarafından yazılmış diyet programı spor ve duşuncelerinize sahip cıkarak istediğiniz vucuda kavuşabilirsiniz.
Sağlıklı gunler dilerim...

[h=2]Ankara Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]