Her yıl MEB tarafından belirlenen somestre tatilinin bu yılki başlangıc tarihi 22 Ocak olarak belirlendi. Tabi her yıl olduğu gibi bu yılda bircok veli ve oğrenci tatili nasıl değerlendirmesi gerektiği ile ilgili tuyolar almak istiyor bizler tarafından. Bu yazım işte tam olarak velilerin ve oğrencilerin ihtiyacını gidermek hasebiyle kaleme alınmıştır.
Son yıllarda hepimizin de farkında olduğu uzere oğrenciler oldukca yoğun bir tempo icinde bazı hedeflere ulaşabilmek adına calışmaktadırlar.
Ozellikle sınava hazırlanan oğrenciler gunduzleri okulda,akşamları ozel derslerde gecen yaşamlarının arasında tatile ciddi anlamda ihtiyac duymaktadırlar. Bunu hem seminerlerimde duyduklarımdan hem de kendi danışanlarımdan yola cıkarak soyleyebilirim. Bu noktada işte tatilin onemi ortaya cıkmakta ve bir soluk alma periyodu olarak değerlendirilmesi gerektiği kanısındayım.
Bazı uzmanların tatil yaklaşımlarını uzulerek takip etmekte ve nacizane kendi yaklaşımımı belirtmek isterim. Oğrenciler sanki birer makinaymışcasına yaklaşıp tatili ders calışarak gecirmeleri gerektiği tavsiyelerine katılmadığımı, tatil zamanı dinlence ağırlıklı gecirilmesi gerektiğini duşunuyorum.Ancak bu dinlenceden kastım bireyin “yan gelip yatması” değildir.
Herkesin elinde bulunan imkanlar ve istekleri doğrultusunda kulturel aktivitelere katılması,sportif faaliyetlerde bulunması,sosyal aktiviteler gercekleştirmesi,kendine vakit ayırması,ailesiyle zaman gecirmesidir kastettiğim. Tabi bu ceşitliliğin icine kişinin odev, ders, test cozme vb. sorumlulukları serpiştirmesi oldukca faydalı olacaktır.
Benim siz değerli oğrencilere ve velilere vermek istediğim iki parola bulunmaktadır verimli bir somestr icin. Birincisi “tatil zamanı tatil,okul zamanı okul,işi zamanı iş” sorumluluğunu edinmiş olmalı ve bu bilincle hareket etmeliyiz. İkincisi ise “tatili fırsata donuşturun” parolasıdır.
Bunu gercekleştirebilmek icin yukarıda belirtmiş olduğum aktivite ceşitliliği ile birlikte aralara sepiştirebileceğiniz calışmalar tatilinizin hem verimli hem de dinlenerek ,eğlenerek gecmesini sağlayacaktır.
Herkese şimdiden iyi tatiller diliyorum. Umarım tatiliniz sağlıklı, huzurlu ve verimli gecer.
Sağlıcakla kalın...
[h=2]Bursa Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Somestr - tatil = dinlence
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●35 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Somestr - tatil = dinlence