Teror orgutu PKK tarafından cocukları dağa kacırılan aileler, 3 Eylul 2019'da Diyarbakır HDP İl Başkanlığı onunde evlat nobetine başladı. 1161 gundur surdurulen nobette bugune kadar 38 aile, cocuklarına kavuştu. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perincek, eşi Şule Perincek ve iş insanı Ethem Sancak ile Diyarbakır ’a gelerek aileleri ziyaret etti. Aileler Perincek ’e cocuklarının nasıl kacırıldığını anlatarak HDP ve teror orgutu PKK ’ya olan tepkilerini dile getirdi. 2015 ’te kacırılan oğlu Ozkan icin evlat nobetini surduren Suleyman Aydın'ın, sozleri uzerine Perincek, HDP ’nin kapatılacağını soyledi. Perincek, burada yaptığı konuşmada, teror orgutu mensuplarına teslim olma cağrısında bulunarak, “Gozlerimiz yollarda, vatanınıza donun. Aramızda iş sahibi, guc sahibi olun. Emeğinizle, namusunuzla, onurunuzla yaşayın. Kucaklarımızı actık sizleri bekliyoruz. Ellerindeki silahları atsınlar. O silahları ellerine Amerika ve İsrail verdi. Amerika'nın ve İsrail'in verdiği silahlarla Memo'yu, Haso'yu, Mehmetciği, Ahmet'i, Mehmet'i, Fatma'yı, Ayşe'yi vurmasınlar. Gelsinler analarının kucaklarına donsunler. Onları hasretle bekliyoruz. Butun kamuoyuna da bu duygularımızı acıklamaktan onur duyuyoruz" dedi. Perincek ve beraberindekiler daha sonra bir duğun salonunda duzenlenen ‘Ureticilerin milli hukumeti icin iktidara ’ toplantısına katıldı. Toplantı oncesi Doğu Perincek, eşi Şule Perincek ve iş insanı Ethem Sancak, toplantıya katılanlarla birlikte halay cekti. DHA'nın aktardığına gore Perincek, Diyarbakır ’da zurna uflendiği surece kimsenin Turkiye ’yi boyunduruk altına alamayacağını ve kardeşliği bozamayacağını ifade ederek, “Birileri hala Londra ’nın, buyuk bankaların, Amerika ’nın kapılarını calarak para dileniyor. Para dilenme donemi bitti. Turkiye para dilenmeyecek. Turkiye emeğiyle uretecek ve urettiğiyle zenginleşecek. Turkiye ’nin başında ureticilerin milli hukumeti olacak. Ureticilerin hukumeti, Turkiye ’nin kaynaklarını ureticiye cevirecek. O donem geliyor artık. O donemin geldiğini sadece ben soylemiyorum. İcişleri Bakanı Suleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Devrimciyiz ’ diyor. Devrim bugun yukselen sozcuk oldu. Demek ki Turkiye devrime gidiyor. Bu sistemin bittiğini herkes goruyor. Bunu iktidarda olanlar bile goruyor. Uretim devrimini getirecek hukumeti kuracağız. Turk de biziz Kurt de biziz. Hep bunları haykırdık bu topraklarda. Amerika ve İsrail ’e meydan okuyacak bir kentten sesleniyorum. Goğsu her turlu haksızlığa karşı olan Diyarbakır ’dan sesleniyorum. Amerika ve İsrail ’e bu topraklarda ekmek yok. Zalimlere bu topraklarda ekmek yok” diye konuştu.