Kayıt almak icin OBS kullanıyordum. Ekran kartı hızlandırma kullanmama rağmen GPU 100%'e fırlıyordu ve bilgisayarın performansı cok duşuyordu. NvFBC (doğrudan GPU'dan goruntu almayı sağlayan bir teknoloji) ile bu sorunu cozmeye calıştılar ancak OBS EGL'ye gectiğinden NvFBC calışamaz hale geldi. OBS'den iyice soğumama neden olmuştu. İnternette biraz gezinirken bu uygulamaya rastladım.

Bu uygulama backend olarak ffmpeg'i kullanıyor ve ffmpeg'in kullanabildiği butun kodeklerle calışıyordu. Benim icin onemli olan ekran kartı hızlandırma kullanabilmemdi. Listede nvenc_h264(NVIDIA), qsv_h264(Intel) ve qsv_h265(Intel) desteği vardı. Ucunu de deneme fırsatım oldu. 1080p, 60 FPS ve 15 mbps bitrate olacak şekilde ucunu de ayarladım. Ucuyle ayrı ayrı birkac dakikalık kayıt aldım.

Kayıt alırken bilgisayar yavaşlamadı, nvidia-smi ve intel_gpu_top'dan ekran kartlarının kullanıldığını teyit ettim, gercekten kullanıyor. OBS'deki şişme ve yavaşlama sorunlarının hicbiri yaşanmıyor. Videoları kendim acıp izledim; Kare atlaması yok, donma yok, takılma yok, bozulma yok ve 60 FPS gayet akıcı olduğunu kendi gozumle teyit ettim.

Cok basit bir arayuzu var ve kullanımı da cok kolay. OBS'nin sahip olduğu kamera ekleme, canlı yayın entegrasyonu gibi ozellikler yok ancak "kayıt" konusunda kusursuz bir uyguluma. Unix felsefesine uygun bir şekilde tek bir işi mukemmel bir şekilde yapıyor. Arayuzu de bu şekilde:

Buna rağmen neden hic duyulmadığını anlamadım. Eğer bir kayıt programına ihtiyacınız varsa ve şu anki kullandığınızdan memnun değilseniz mutlaka denemelisiniz. Bircok dağıtımın deposundan indirilebiliyor. İndirmek icin şu sayfayı kullanabilirsiniz, dağıtımlar icin yonergeler iceriyor: Main page - SimpleScreenRecorder - Maarten Baert's website