Merhaba arkadaşlar OBS uzerinden yayın acıyorum ama artık bu konu şehir efsanesi gibi bir şey oldu bir suru bu konu hakkında problemleri var ama kimse bu konu hakkında bir şey demiyor hepsi alakasız cevaplar veriyor sistemi aşağıya koyacağım sorun AMD ekran kartı olduğu icin sanıyordum bu yuzde GTX 1660 alacaktım cunku GTX veya RTX kartlarda NVENC ozelliği var bu ozellik yanlış bilmiyorsam, OBS uzerinden yayın kodlayıcısını NVIDIA New yaparsan ekran kartın NVENC yani ekstra yayın icin CPU oluyor galiba bu da oyunlarda FPS duşmesini ve daha iyi goruntu kalitesi veriyor (YouTube NVIDIA resmi kanalında bununla ilgili guzel anlatılmış videosu var bu ozellik olursa FPS ve goruntu sıkıntısı cekmezsınız ama tavsiye edil kart RTX kart, GTX pek iyi degiller mis duyduğum bilgilere gore bu yuzden bende AMD RX 570 8 GB ekran kartı var.

Yayın pikselleşiyor dedimki NVIDIA 1650S veya 1660 alsam bunlarda NVENC ozelliği var yayında pikselleşme kalkar diye duşunuyorum ama elimdeki kartı satsam 1650S veya 1660 gibi kart bulmak zor bir de az daha pahali ekstra para koymak. İstemiyorum sonucta pikselleşme sorunu gitmezse boşuna almis olacağım bu sorunu nasıl cozulceğini bilmiyorum bilen bir kişi yazabilir mi ya da benim sistemle aynı olup sadece ekran kartı 1650S veya 1660 olan varsa bana yazabilir mi? Ona da ekran da pikselleşme oluyor mu?

Bu bilgi cok onemli boşuna para hsrcamayayım. Artık sistem acıklıyorum internet download 80 upload 7.60 evde 3 kişi Wi-Fi kullanıyor. Bu yuzden 4500 bit 60 FPS acıyorum 4500 bit 30 FPS denedim yine aynı sorun devam ediyor. Dediğim gibi AMD 2. yayın icin CPU yok ya o yuzden mi oluyor? 1660 olanlar yazabilir mi?

GPU: RX 570 8 GB 256 bit.
CPU: Ryzen 5 5600X.
RAM: Crucial 16 GB 2x8 3200 MHz.
Anakart: MSI MAG B550.
PSU: 500W 80p.
SSD: Samsung EVO.
İnternet dowload: 80.
İnternet upload: 7.60 / 7.80
Not: Evde Wi-Fi kullananlar olduğu icin hepsini veremiyorum upload in bir de yayın icin bana bir şey sormak istiyorsanız birazdan DC nick bırakırım ve ekran kartı konusu icin bilgilendirme olursa sevinirim.
dc nick _xßruNo#0122