Merhaba,
İnternet sağlayıcım Turkcell Superonline. Yaklaşık 3 aydır ping problemi yaşıyorum. Speedtest gibi internet hız testlerinde ping değerim olabildiğince cıkıyor ama bazı oyunlarda bu değerler olması gerektiği gibi değil. Ornek verecek olursam Rocket League oynarken bazı sunucularda ping değerim sabit 160 ms değerlerine ulaşıyor. Başka bir sunucuda değerler gayet duşuk oluyor. Oyunu oynarken "pingimin yuksek olacağı sunucular" gelmesin diye dua eder oldum. Aynı şekilde World of Warcraft oynarken de başıma geldi. Rocket League'den farklı olarak bu oyunda pingim hep sabit 155-165 bandında. Artık muşteri hizmetleri de sorunumu cozemiyor. 1-2 ay kadar once aradığımda modem uzerinde yaptıkları ayarlamalar 2-3 hafta sureli de olsa pingin azalmasını sağlıyordu, artık o da yok. En son goruştuğum cağrı merkezi yetkilisi oynadığım oyunun yoneticilerinden port numaraları almamı ve taraflarına iletmemi istedi ki bana port acabilsinler ve rahat oynayabileyim. Boyle bir cozum mu olur? Ben belki ileride farklı oyunlar oynayacağım ve aynı bolgedeki sunucuları kullanıyor olacak, her seferinde cağrı merkezini arayıp onlara port numarası mı ileteceğim? Bu durumun tek cozumu VPN kullanmak mıdır? İnternet sağlayıcımı değiştirsem sorun sizce cozulur mu? Şimdiden ilginiz alakanız icin teşekkur ederim.
Turkcell Super Online belli oyunlarda ping artışı
İnternet Servis Sağlayıcıları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- Ağ Donanımı
- İnternet Servis Sağlayıcıları
- Turkcell Super Online belli oyunlarda ping artışı