Vodafone fibermax kendi altyapısıyla kullanıyordum 200 Mbit bir paketim vardı. Superonline altyapısı binaya geldi ve gigabit paketine kayıt oldum. Kurulum icin ekip geldiğinde direkt olarak Vodafone kutusundan fiber kablosunu cıkartıp Superonline kutusuna bağladı ve yeniden kurulum yapmadı kablo cekmedi. Aynı kablo olduğunu ve sorun olmayacağını soyledi. Ben de tamam dedim. Kurulum yapıldı Speedtest yapıp gittiler. 2-3 gundur test yapıyorum. İlk olarak Xiaomi 4A gigabit routera geciş yaptım. OpenWrt kurdum ve o şekilde kullanıyorum. Cgn IP'de değilim. Şansıma denk geldi herhalde. Arkadaşımda GigaFiber var ve bazı testler karşılaştırmalı olarak atmak istiyorum. Şu anki Speedtest, nperf gibi testlerde gigabiti gorebilsem de gercek dunya testlerinde asla 70 mb/s saniye uzerini goremiyorum. Bununla ilgili bir kayıtta bıraktım inceliyorlar. Sizin de yardımlarınızı bekliyorum.
Superonline Speedtest.

Superonline Fast.

GigaFiber Fast.

Superonline nperf.

Bunların dışında kendi Nokia Ont'ime bağlanıp sinyal değerine bakmak istedim. Gorduğumde sonuc -30 dB di. Bildiğim kadarıyla bu sınır ve cok kotu bir değer. Bu konuyla ilgili bilgili arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Bu da Linux cinnamon indirme testimiz ben her zaman 70 mb/S da takılırken. GigaFiber 100'un ustune rahat cıkabiliyor aynı sunucu aynı program aynı test.
Superonline Linux cinnamon:

Superonline cinnamon.
https://streamable.com/84p8do
GigaFiber Linux cinnamon:

GigaFiber cinnamon.
https://streamable.com/alhq4k

Butun testler gorduğunuz gibi ekstra bir bilgi test isterseniz yazın eklerim konuya. Yardımlarınızı bekliyorum.

Upload hızından aşırı fazla şupheleniyordum ve darboğaz yaptığını duşunuyordum. 100 Mbit upload aldım 24 saatlik ve indirmeleri tekrardan denedim. Hepsinde 100 mb/s ustunu gorebildim. İndirme yaparken kullandığı uploada baktığımda 50-60 Mbit upload kullanıyordu. Bu da şuna cıkıyor. Gigabit bir download icin en azından 50 Mbit upload a ihtiyac var. 20 Mbit upload ile gigabit indirme sağlayamıyorsunuz gercek dunyada.