Okullar acılıyor ilhan hocadan mevsimler dersi mi var demeyim.. Sonbahar-Kış-ilkbahar yuz kızarıklıklarının en fazla olacağı aylardır. Cildiniz hava soğukluğunu hissettiğinde yaza oranla daha fazla uyarılacak ve daha fazla kızaracaksınız. Yazın yuzdeki bronzlukta gittiği icin bu bir kat daha belirgin hale gelecektir. Telaşlanmayın merak etmeyin derdinizi biliyoruz, cozuyoruz.
Hemen hemen her hastam aynı psikolojik yapı icinde, bu yuzdeki kızarma olmasında ne olursa olsun. Tıpa her zaman boyledir; “EN BUYUK DERT BENİM DERDİM BENİMKİNDE DAHA BUYUĞU NE OLABİLİR Kİ ” Basit bir mide ekşimesi ceken hasta (basit dememem lazım mide ekşimesi cekenler hemen kızacaklar en buyuğu bu daha buyuk dert ne olabilir ki ) yuz kızarmasının komik bir bahane olduğunun, yuzu kızaran hasta mide ekşimesini, eli terleyen koltuk altı terlemesini, koltuk altı terleyen yuz terlemesini kucumseyecek ne var onda asıl dert bende diyecektir.
Bu mevsimden sonra Kızarma ile seyreden Sempatik hiperaktivite hastasında artış olacaktır. Bu konuda fikirlerimizi size iletmek istiyorum..
Herkesin sıkıntısına saygımzı sonsuz, ama birazda bizi dinleseniz. Benim ilacla tedavi edeceğimi soylediğim 10 hastanın 9 u itiraz ediyor, ve bu sorun ancak bıcakla cozulur kanaatinde; ya sayın okurlar dunyada o kadar insan ilac kullanıyor ki. Her midesi ekşiyen midesini mi aldırması lazım. Klipsli ETS veya diğer ETS ler oyle bir deneyeyim denilen operasyonlardan değil, ciddiye alınması gereken bir operasyondur. Operasyon oncesi saatlerce hastanın değerlendirilmesi gerekir. Bu operasyonun o hastaya en doğru secim olup olmadığına ciddi karar verilmelidir. Hastanın psikolojik yapısının ortaya konulması gerekir. Cebime paramı koydum bugun gecerken size 10 dakika uğrasam da bu operasyonu gercekleştirsek diye duşunulecek bir operasyon değildir.
Sonuc olarak bu gunlerden itibaren yuzunuzde boynunuzda ellerinizde kızarma-soğukluk ve morarma başlayan hastalar, oncelikle bulunduğunuz yerdekibir dahilye uzmanı arkadaşımıza gidip sorununuzu anlatmanız, sorun bulunamaz ise cildiye uzmanına son olarak ta Psikiatri uzmanına giderek yardım isteyiniz. Sorunlarına bu uc hekim arkadaşlar eminim care bulacaklardır.
Saygılarımla
[h=2]İstanbul Goğus Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Sonbahar - kış - ilkbahar
Sağlık0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sonbahar - kış - ilkbahar