Son diyetTANRIM BENİ ZAYIFLATAMIYORSAN LUTFEN ARKADAŞLARIMI ŞİŞMANLAT
Durum bu kadar umitsiz olmamalı. Hala kilo veremediyseniz ya da verdiğiniz kiloları geri alıyorsanız henuz sizin icin doğru yonetimi belirlememişsiniz demektir..
EVDE YİYECEK NELER VAR
Coğu kişi evde diyet yapmasına uygun yiyecekler olmadı ğı icin kilo veremediğini soyluyor. Akşam yiyecek hafif yemeğinin olmaması veya abur cuburların her zaman evde bulunması gibi nedenler olabilir. O Zaman kendi alışverişini yap ve evdeki tum gereksiz yuksek kalorili yiyecekleri at! Buzdolabında her zaman hafif yemek alternatifleri olsun. Mesela dondurulmuş sebzeler eve gelince yemek yapanlar icin bile 15-20 dk ‘da hazırlamak icin cok sağlıklı ve kolay yiyecekler.
ACLIK DİYETLERİ, PROTEİN VB DİYETLER, İLACLAR İŞE YARAMAZ
İşe yarasalardı hala diyet yapmak zorunda olmazdın. Kalıcı kilo vermenin tek yolu senin icin doğru yontemi belirlemek. Ac kalarak zayıflanmaz yağ yakamazsın, kolay bırakırsın diyeti, surekli ac kalmaya devam edemeyeceğin icin tekrar fazlasıyla alırsın veridiğin kiloları. Protein diyetleri vb diyetler kilo verdirir fakat yuksek protein bobreklerine, karaciğerine, sinir sistemine, bağırsaklarına kalıcı hasarlar verir. Yapanlar daha unutkan ve sinirli olduklarını bilirler. Ve verilen kilolar tekrar alınır. Beslenmende tum yiyecekler olmalı.Et,ekmek,sebz , meyve, yoğurt hatta tatlılar..Tekrar belirtmeliyim senin icin doğru yontem sağlıklı kilo verdirir.
BOLGESEL KİLO VERMEK İSTİYORUM
Cok şanslı bir azınlık aldığı kiloları tum vucuduna dağılarak alır. Ama diğerlerimiz bolgesel yağlanma yaşarız. Yağlanma diyorum cunku alınan kilo yağdır. Ancak yağ olarak kilo verirsek kilolarımızdan bolgesel olarak kurtuluruz. Tek yolu var: her şeyden yerken bunu bilincli, duzenli ve dengeli yapmak, ac kalmamak, oğun atlamamak. Kısa surede kilo verdiren diyetlerde yuzun coker, daha halsiz, yorgun ve sinirli olursun ancak gobeğin kalır ne yazık ki.. Sen değil sinirlerin zayıflar..
TEKRAR KİLO ALMAK YOK
Neden kilo alıyorum? Bu sefer ilk soru bu. Yemekler, hareketsizlik, stres, uzuntu, genetik, ilaclar, arkadaşlar, eş vb. Nedeni belirlemek gerekiyor ve bununla mucadele etmek. Her durumun ustesinden gelebilecek bir yontem var yeter ki erteleme, boş verme, bu sefer kilo almam deme. Her kilo alıp verişte vucut daha cok yağlanıyor. Sabrımız daha cok azalıyor, daha zor kilo veriyoruz.
Senin icin doğru yontem ile kilo verdiğinde kilo alman zorlaşır fakat diğer etmenleri de değiştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle sadece beslenmemizi değil yaşam şeklimizi değiştirelim..

[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]