Arkadaşlar merhaba, biraz uzun yazacağım ki fikir olarak rahatca anlaşabilelim...Mumkun olduğunca acık yazmaya ve detay vermeye calışayım once...
700 TL butcem var ve bu paraya bir dokunmatik telefon almak istiyorum...Ya da "akıllı" telefon mu diyeyim, siz gencler nasıl diyorsunuz tam bilemiyorum, kusura bakmayın pek bilgili değilim bu konularda...

Nokia 6020'yi epeyce (8 sene abartısız) kullandıktan sonra, son birkac aydır w300i kullandım ve şimdi bir akıllı telefon almak istiyorum fakat android mi yoksa wp mi almalıyım bilmiyorum...Windowsun ne lanet olduğunu zaten biliyoruz(m) fakat mobilde nasıldır bilemiyorum...Youtube incelemelerinde wp yi gorunce midem bulandı, cok itici geldi bana...

-kaliteli bir 3g, wifi, muzik, video, fotoğraf, " DAHİLİ FM RADYO ! " imkanı sunan telefon arıyorum ama tabii profesyonel olmasını da beklemiyorum bu fiyata...Neticede kullandığım telefonlar belli...

-w300i'de olduğu gibi kaliteli bir muzik, bass ve tiz sesleri olsun ve arayuzu kullanışlı olsun...şık arayuz derken herşeyi birbirine karıştırıp performans duşukluğu yapmasın, sade olayım derken de, sap gibi boş bir ekran da cıkmasın...
not: windosta olduğu gibi android veya wp de arayuzu, tasarımı, menuleri, renkleri, ikonları, temaları, değiştirebiliyor muyuz?
-oyun cok fazla oynamam ama haftada bir - iki saat de oynasam iyi olur,
-yeri geldiğinde dizustu bilgisayarı "bu telefon uzerinden 3g ile internete cıkarmak" isterim...
-cektiğim foto ve videolara bilgisayarda baktığımda en azından neye benzedikleri belli olacak kadar iyi cekim yapsın,
-fm radyo ozellikle aranılan bir ozellik olup, yeri geldiğinde dinlenen muzikler telefona kaydedilmek istenecektir kesinlikle...eğer icinde fm radyo yoksa yazılım guncellemesi ile gelir mi bu? fm radyo var fakat kayıt yapmıyor ise, ek yazılım ile kayıt yapılır mı?

-ekran dayanıklı, canlı, kullanımı kolay, gps navigasyon bluetooth hafıza kart yuvası gibi ozellikler olmalı, cift sime gerek yok fakat olabilir de...

-şarj tabii ki onemli, kullanmadığım zamanlar zaten wifi bluetooth gibi somurgecler kapalı olacak...oyun da zaten cok oynamam, ama gunde bir kac saat nete takılırım, birkac foto falan...
bataryası cıkabilen olmalı, bir batarya ansızın bittiğinde, yedek dolu bataryayı takıp dışarı cıkabilmeliyim...

NOT:BUtcemi ihtimal olarak 100 ytl daha artırabilirim fakat bu ihtimal...Cok icime sinen bir model bulmama yardımcı olursanız 100 ytl daha eklerim...ama o 100 ytlyi eklemeye değecek sebepleri de olmalı...

Asus zenfone 5 buldum fakat intel işlemcili olduğu icin ve intelin henuz daha kendini androidde kanıtlamağını yazıyorlar, tavsiye de etmiyorlar...ayrıca bunda fm radyo yok, guncelleme ile gelebilir mi ve guncelleme gelecek mi?

Ozellikle htc marka telefonları oneriyorlar, beatsaudio icin değer mi bilmiyorum.
HTC,Nokia,LG ve diğer markalardan onerebilir misiniz?
Fakat kesinlikle Vestel,casper,cin malı,exper,gm onermeyin...

Herkese teşekkurler...