Şoyle eski telefonlarımızı gun yuzune cıkarıp sağlam FPS'ler almayı isteyenler toplansın istedim. Yeni model telefonu olanlar da telefonlarına 2. kez aşık olsunlar madem.
Bu rehberimde takılan, donan, kasan, oyun oynatmayan, depolama alanı biten vs tum telefonları biraz iyileştirelim dedim. Umarım işinizi gorur diyerek başlayalım o zaman.
Custom ROM. Evet efenim, ilk yontemimiz Custom ROM kurmak. Tabii diğer adımlar icin illaki Custom ROM olması gerekmez ancak ciddi faydalar goreceksiniz! Nedir bu Custom ROM diyecek olursanız. Custom ROM telefonunuza birnevi farklı bir işletim sistemi kurmaya denir. Şu an tam performanslı Custom ROM arayanlar Lineage OS deneyebilirler. Bilgisi olmayanlar icin nasıl kurulur? (Video temsilidir, kendi telefonunuza uygun ROM'u bulun. Aksi taktirde telefonunuz kullanılamayabilir. Sorumlu değilim.):
TWRP Recovery Kurulumu.
Custom Rom Kurulumu.
Overclock. Bilgisayar kullanıcıları overclock ne demek duymuştur, overclock sisteminizin tamamının kullanılmasını sağlar. Bu işlemi Android'de yapabilmek icin root erişimine sahip bir telefona ihtiyacınız var. Root atmaya değer mi? Tabii ki değer. Oncelikle root nedir bunu acıklayan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz. Nasıl atılacağına dair video koymadım, bunun sebebi telefondan telefona değişir. Kendi cihazınıza gore olana YouTube uzerinden ulaşabilirsiniz.
Root Nedir? Ne İşe Yarar?
Rootumuzu attık ne yapacağız diye sorarsanız aşağıdaki uygulamayı indirin.
Performance Tweaker (ROOT)
Aşağıdaki gibi bir ekran goreceğiz:
Surprizbozan: Uygulama
Yapmanız gereken:
Maximum Frequency kısmından en yuksek Mhz değerini secin. Aynı şeyi Minimum frequency icin de yapın. Change Governor kısmından "performance" yazanı secin. Bu işlem bu kadar, bazı telefonlarda ısınma ve şarj azalması yaşansa da ben hic karşılaşmadım bu sorunla.
SD Kartı Telefon Hafızası Gibi Kullanın. Ne yazıkki bu adımda root gerektirmektedir. 8 GB telefonumda 22GB depolama alanı kullanabiliyorum. Buna değer. Anlatırsam karışıklık olacağından video koyacağım.
SD Kartı Telefon Hafızası Olarak Kullanın.
App2SD: Tumu Bir Arada Arac [ROOT]
-------------------------------------------------------
Uygulamalar:
Performance Tweaker [ROOT] App2SD: Tumu Bir Arada Arac [ROOT] -------------------------------------------------------
Root: İkinci ve ucuncu adımlar icin gereklidir.
Yazan: @nurdisina