Merhabalar. İkinci bir cihaza ihtiyacım var ve elimde 3 tane bozuk/parcası eksik telefon bulunuyor. ASUS ZenFone 2 laser 5, gm Discovery, Galaxy trend Plus. ASUS olanın buyuk ihtimal EMMC'si oldu, okuma ve yazma yapmıyor. eMMC veya anakart tamiri gerekli. Gm Discovery'nin şarj soketi bozuk ve yazılımı yok. Şarj soketi bozuk olduğu icin de yazılım atamıyorum.

Galaxy trend Plus'un bataryası yok, gerisi sapasağlam.
Kullanım amacım şu şekilde: Ders calışırken aklıma bir soru geldiğinde telefona bakıyorum ve sonrasında dersten kopuyorum. Bu sebeple bu cihazlardan birisini kullanıma hazır hale getirip ihtiyacım olduğunda sadece web araştırmalarında kullanacağım.

Sizce hangisini calışır hale getirmek en mantıklısı olur? Teknik ozelliklerini goz onunde bulundurarak yorum yapmanızı rica ederim. İyi forumlar.
Kıyaslama: Samsung Galaxy Trend Plus - General Mobile Discovery (16 GB) - Asus ZenFone 2 Laser (1.2 GHz / 5.0" / 2 GB) Karşılaştırması - Epey
Not: Batarya 25-30 TL civarı, soket değişimi 70-80 TL civarı (tekrardan aynı sorunu yaşama ihtimalim var), anakart icin fiyat teklifi almadım fakat 200-300 lira isteyeceklerini duşunuyorum.