Selamlar, iyi forumlar.
Belirli bir sure once eski cihazımın IMEI numarasının kopyalanmış olduğunu oğrendim. Ardından gerekli araştırmaları yaptım ve bu konuda cozumun gerekli makamlara başvurarak hattımızı IMEI numaramıza tanımlamak olduğunu oğrendim.
120 hattından gerekli işlemi gercekleştirdim.
Bugun yeni cihaza gecmiş bulunmaktayım. SIM kartımı taktım ve sorunsuz bir şekilde calıştı.

Sormak istediğim nokta şu ki eksi cihazım halen daha sinyal alıyor olarak gozukuyor. Herhangi bir şekilde SIM kartı takılı değildir uyarısı ya da uyarı işareti yok.
Sanırım IMEI ile hattımızı birleştirirken hattımızı cıkarsak da telefon sanki o hat ile bağlantılıymış gibi algılıyor. Eski cihazdan herhangi bir arama yapılamıyor ve numaram aranmak istendiğinde SIM kart takılı bulunan yeni cihaz calışıyor.
SIM kartı soktuğum cihazda ise WhatsApp calışmaya devam etti. (ta ki ben SIM kart takılı olan yeni cihazla WhatsApp kurup giriş yapana kadar)
Henuz 120 ile konuşmadım ama buradan da bilgi almak isterim.
Eski cihazımı bu şekilde bırakırsam yeni cihazdaki hattım uzerinden herhangi bir cekim kaybı, guvenlik sorunu vb. problemler oluşturur mu?
Bilgi sahibi olan var mı?
Teşekkurler.