General Mobile GM8 2019 Edition 3 GB RAM 32 GB sahip modeli kullanıyorum. Gecen cumartesi gunu depolama alanı cok az kaldığı icin telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. Sıfırlamaz olaydım... Telefon birden aşırı derecede yavaşlamaya ve kasmaya başladı.

Başta "yeni sıfırlandı cihaz normaldir bu durum" diye pek umursamadım. Bir daha hafıza dolmasın diye de Instagram, whats App, Spotify ve ekşi sozluk mobil uygulaması haric hicbir şey indirmedim. Depolama alanı boş ama telefon aşırı derecede yavaş. Uygulama fark etmeksizin kasıyor.
Geliştirici seceneklerinden baktım 3 GB RAM'den 1.2 gibi bellek var gorunuyor. 1.8 GB RAM ise kullanılıyor. Uygulamalara baktım Android OS 743 MB yiyor geri kalan her uygulama 100 kusur MB veya altı RAM yiyor. Buyuk coğunluğu da sistem dosyası.
Android surumu tamamen guncel. GM8 modellerine gelen en son surum.(Android 9)

Acaba uygulamalardan birinden mi kaynaklanıyor diye guvenli modda başlattım (hatta şu an hala guvenli moddayım) hala aynı. Sıfırlamadan once telefon şu anki halinden en az 5 kat daha hızlıydı. Aradaki fark bu kadar net. Bazen verdiğim komutlara bile 3-4 saniye sonra yanıt veriyor, bazen ise hic vermiyor ve bir daha basmak zorunda kalıyorum. (orneğin Instagram'da gonderilerin altındaki yorumlara bakmak icin "yorumları gor" seceneğine tıklıyorum. İlkinde tepki vermiyor ikincisinde basıyor. Sadece bunda değil her uygulamada boyle. Verdiğim komutlar ya gec işliyor ya da hic işlemiyor)hızı cok ama cok duşuk. Cumartesi gununden beri kafayı yemek uzereyim. Elimden hicbir şey gelmiyor. Bilen, anlayan biri varsa lutfen yardımcı olsun bana bu konuda.

Not: Aşağıda RAM yiyen uygulamaların listesinin ekran goruntuleri var.