Oncelikle selamlar, bugun akşam 19 civarı telefonu elime alıp Facebook'a girdim. Bildirimlere tıkladım ve telefon bir anda dondu. Telefon donduktan sonra ana ekrana geri geldim bir şekilde. (telefonumun modeli Huawei P8 Lite, Home butonu bulunmuyor.) Daha sonra telefonumun guc duğmesi de bozuk olduğu icin telefonu "floating dock" adı verilen joystick gorunumlu bir şey ile kapatıyordum. Onu yanlışlıkla ekrandan kaybedince ana ekrana widget olarak ekran kilitlemeyi ekleyeyim dedim.

Ana ekranda ekrana birkac saniye basılı tuttum ve yanlışlıkla widget eklemenin yanındaki "daha fazla ayar" kısmına tıkladım. Bunu yapmam ile telefonun donması bir oldu. Telefon o bicimde yaklaşık 5 dakika durduktan sonra kendisine restart attı. Bir 20 dakika da acılma ekranında bekledi ve sonunda acıldı. Ama acıldığında ufak bir uyarı beni karşıladı, uyarıda "SD kart hasar gormuş veya cıkartılmış olabilir." daha sonra şifremi girip telefonu actım ve bir de baktım ki hicbir uygulama yok. Butun uygulamalarım yok olmuş.

SD kartı cıkartıp taktım ancak fotoğraf, video ve dosyalar geri gelse de uygulamalar geri gelmedi. İnternette gerek Turkce gerek İngilizce bir suru kaynağa baktım ancak bunun ile alakalı bir şey bulamadım. Telefona giden uygulamaları yukleyemiyorum cunku telefonda yeterli yer yok. Dahili hafızada yuklu 5 tane 100'er MB bile olmayan uygulama var ancak telefona bir şey yuklemek istediğimde yeterli yer olmadığını soyluyor canım telefonum.

Geri yukleyebildiğim sadece 2 uygulama oldu, onların verileri de SD kartın takılı olmasından kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum ki, geri geldi. Lutfen bilgisi olan birisi bana yardımcı olsun cunku gercekten kafayı yemek uzereyim. Telefondaki video ve fotoğraflar da yer kaplamıyor. Tek istediğim SD karttaki uygulamaların geri gelmesi.