Merhaba. Ben Manolya Ozek. Psikolog ve yaşam kocuyum. Mutluluğunu satın almak isteyenlerle calışıyorum. Amacım onlara sunulan değil, onların sectikleri hayatı yaşamalarını sağlamak. Kendi hayatlarını kontrol edebileceklerine inandırmak. Kendi potansiyellerini keşfetmelerini, kendi ozlerine donup ‘Ben kimim? Ben nasıl bir yaşam istiyorum?’ sorularına yanıt bulmalarına aracı olmak. Hayallerine ve hedeflerine ulaşmanın ve yaşam kalitelerini yukseltmenin mumkun olduğunu onlara gostermek benim amacım...
Etrafımızda mutsuz o kadar cok insan var ki.... Hepimiz birşeylerden mutsuzuz ama neden mutsuz olduğumuzun kacımız farkında? Acaba işiniz mi yoksa ilişkileriniz mi sizi tatmin etmeyen? Uzerinizdeki sorumluluklar altında ezildiğinizi mi hissediyorsunuz? Yoruldunuz mu artık? Herşeyden kacıp kurtulup rahat bir nefes mi almak istiyorsunuz? Peki bu mutsuzluğu sectiğinizin farkında mısınız? Secimlerinizin sorumluluğunu almaya cesaretiniz var mı?
Yaşam kocluğu icinde calıştığımız konulardan biri secimlerimiz. İzmir’de yaşamayı sectiniz. Belki İstanbul’a gitsem mi diye gecirdiniz aklınızdan ama gitmediniz. Şu an calıştığınız işte calışmayı siz sectiniz. Soylenerek de olsa, ayaklarınız geri geri gitse de orada devam ediyorsanız kimseyi suclamayın bu sizin seciminiz. Eşinizi ya da sevgilinizi siz sectiniz. Eşiniz bir de baktınız hayatınızın insanı değilmiş. Cok mu kıskanc yoksa eşiniz? Ev işleri ve hayat mucadelesinin enerjinizi tukettiğini mi hissediyorsunuz? Kucukken farklı bir hayat mı hayal etmiştiniz? Bir de uzerine cocuklar eklendi. Kendi hayatımı yaşayamıyorum demeyin, bu hayat sizin seciminiz...
Belki zaman zaman siz de o mutsuz coğunluktan biri olduğunuzu hissediyorsunuz. Peki bir duşunun kendinizle en son ne zaman yuzleştiniz? Hayatınızı belirleyen alışkanlıklarınız olabilir ve onlardan vazgecmek sizi korkutabilir. Her sabah soylenseniz de alıştığınız ortamı, işi, maaşınızı bırakmak sizi korkutabilir. Hep gelecek kaygısıyla sevmediğiniz işinize devam ediyor olabilirsiniz. Kavgayla gurultuyle evliliğinizde yıllarınız gecmiş, başlangıcta nerdeydiniz şimdi nerdesiniz. Enerjinizin tukendiğini hissediyorsunuz. Bu saatten sonra yeniden başlamak korkutuyor sizi. Onca yılın alışkanlığını bırakmak zor geliyor ve devam etmeyi seciyorsunuz...Başka seceneğinizin olduğunu goremiyosunuz bile. Belki de değişmesi gereken sizsiniz ama cesaretiniz yok... Oyle ya da boyle tum bunlar bizim secimlerimiz; hayatımızı biz belirliyoruz...
Zaman akıyor ve dunya surekli değişiyor. Beş dakika once ile şu an aynı değil. O gecmişte kaldı biz şu andayız. Kacınılmaz bir değişim var ve hicbirşey olduğu gibi kalmıyor. Kontrol edilemez bir değişim icinde tek kontrol edebileceğimiz ve değiştirebileceğimiz kendimiz aslında...Tek kontrol edebileceğimiz şu anımız ve anlık secimlerimiz.
Eğer bunu gercekten istiyorsanız artık gecmişi yaşamaktan vazgecin. Bir duşunun gecmişte takılıp kalmak şimdiye kadar ne kazandırdı size? Unutamadığınız sevgilinizi duşunmek ve ‘keşke’lerle kendinizi uzmek birşeyi değiştiriyor mu? Gecmiş yuzunden şu anın keyfini cıkarmıyorsunuz fakat buna değiyor mu? Siz bakmıyorsunuz ama gormek istediğinizde onunuzde duran pek cok fırsat var şu anda. Gecmişten silkelendiğiniz an onları gormeye başlayabilirsiniz. Enerjinizi gecmişle hesaplaşmak yerine şu ana ve anlık secimlerinize verin.
Eğer bunu gercekten istiyorsanız artık gelecek kaygılarıyla yaşamaktan da vazgecin. Ya işimi kaybedersem? Ya parasız kalırsam? Ya beni beğenmezse? Ya beni terkederse? Ya sevdiklerimi kaybedersem? Ya yalnız kalırsam? Hep olumsuz duşunceler... Hep olumsuz gelecek kaygıları...Yine anın tadını cıkarmıyosunuz. Gelecekte yaşarken şuan akıp geciyor ve gecmişte kalıyor. Bu şekilde gunler, aylar, yıllar geciyor. Bir de bakmışsınız siz siz değilsiniz. Farkına varmadan istediğinizden, hayalini kurduğunuzdan cok farklı bir yaşam surmuşsunuz. Belki anın tadını cıkarsaydınız, bilincli secimler yapmış olsaydınız, şuan cok farklı noktada olacaktınız. Unutmayın yaşamda tek kontrol edebileceğimiz şuan ve anlık secimlerimiz...İstediğiniz geleceği yaşamanız şuandaki bilincli secimlerinize bağlı.
Kurban olmayı bırakır, secimlerinizin sorumluluğunu alırsanız nasıl bir gelecek yaşayacağınıza siz karar verirsiniz.
Yaşamınızın kontrolu sizsiniz. Onu elinize alın.
Keyfinizi belirleyen sizsiniz. Belirleyin.
Yakınmayı bırakın, cozume odaklanın.
Yıkıcı, olumsuz ya da suclayıcı duşuncelerden uzak durun.
Alışkanlıklarımızı once biz yaratırız sonra da onlar bizi yaratır. Alışkanlıklarınızı kontrol etmeyi secin.
Dunyada sizi engelleyebilecek en onemli guc SİZSİNİZ.
[h=2]İzmir Psikoloji uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Size sunulan değil, sectiğiniz hayatı yaşayın
Sağlıklı Yaşam0 Mesaj
●18 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Sağlık Forumları
- Sağlıklı Yaşam
- Size sunulan değil, sectiğiniz hayatı yaşayın