Cihazın ısınma sorunları var diyorlar.
Herkes yaşamıyor, ileride olur diyorlar ama kanıtlanmıyor bu olay.
Burada kimseyle sinirli veya gergin bir şekilde konuşmuyorum sadece X3 Pro yerine gidin Realme 7 Pro alın diyen kişiler icin (oyun odaklı cihaz arayan birisine diyelim. Yoksa X3 Pro yerine Realme 7 Pro almak icin cok sebep var. Bende cok fazla onerdim ama şunu kabul etmek gerek X3 Pro oyun icin cok iyi ozellikler sunuyor) soruyorum.
Gergin değilim, ben sakinim sizde sakin cevap verin lutfen.
1-ısınma şikayetleri cok fazla kullanıcıda oluyor mu?
Bunu kanıtlayabilir misiniz?
Ben internetten araştırdığım kadarıyla evet bu ısınma sorunları oluyor ancak overclock edilmiş bir işlemci kullanıyor zaten.
Bunu hesaba kattığımızda bile birkac kullanıcıda anormal ısınmalar gorunuyor ancak ben araştırdığımda kullanıcıların buyuk bir bolumunun bundan şikayetci olmadığını gordum.
Şimdi lutfen gelip 10 tane konu atıp bak bir suru kullanıcı şikayetci demeyin.
Bu cihaz cokca tercih edildiğinden bircok şikayetin olması normal.
Onemli olan cihazı alan kişilerden kac tanesinde yaşandığı.
Ona kalırsa A52'de cop o zaman kasa esneme sorununun ne kadar can sıkıcı olduğunu biliyorsunuzdur.
2-ekranı X3 NFC ile aynı diye biliyorum X3 NFC'ye 120 Hz denilirken X3 Pro'ya neden denilmiyor?
X3 NFC ile X3 Pro'nun ekranı aynı değilse kanıtlar mısınız?
X3 Pro'nun malum videoda şarjının 10 ile cekilmesini saymazsak ben bircok kullanıcıda bu cihaz 90 Hz diye bir şikayet goremedim.
Evet, bazen 90'a kilitleniyor ama ozel durumlarda kilitleniyormuş yanlış bilmiyorsam.
3-ekran paneli o kadar kotu mu?
450 nits IPS LCD bir ekran değil mi?
Xiaomi Poco X3 NFC - Full phone specifications
Xiaomi Redmi Note 9S - Full phone specifications (kendi kullandığım cihaz olur kendisi
Bu yukarıda attığım iki cihaza kimse "ekranı cop" demiyor ama X3 Pro icin bunlar deniliyor.
X3 Pro aynı fiyat bandındaki cihazlara gore daha kotu bir ekran paneli sunduğu doğru ancak oyun odaklı cihaz arayan birisi icin farklı bir cihaz aldırtacak kadar kotu değil.
4-yazılımı o kadar kotu mu?
Kanıt var mı?
Bakın mesela Note 9S kullanıcılarının buyuk bir bolumu şikayetci yazılımdan.
X3 NFC veya Note 8 Pro kullanıcılarına bakarsanız genelde MIUI'ı savunduklarını gorursunuz. (Xiaomi'nin mi serisinden cihaz kullananlar icinde gecerli)
Ozellikle Note 8 serisinden cihaz kullanan kişiler bunu cok iyi anlar.
X3 Pro'nunda Note 9S gibi cop olduğunu kanıtlayacak kadar kullanıcı şikayetci mi?
Yani kesin olarak MIUI cop.
X3 Pro'da olan MIUI Note 8 Pro'daki gibi iyi olsa (acmak gerekirse şoyle diyelim. Note 9S'de cihazın icinden gecerken Note 8 Pro'da daha az sorun yaşanıyor mesela) bile aynı fiyat bandındaki cihazlardan (Realme UI, One UI, EMUI ve ColorOS gibi) daha kotu bir yazılım sunacağı kesin.
Sorun şu;
Oyun odaklı cihaz arayan birisi icin farklı bir cihaz aldırtacak kadar kotu mu?
Bir cok kullanan kişinin yorumlarından anladığım kadarıyla hayır değil.
5-X3 Pro tuğla gibi mi?
Bu soruyu direkt almayı duşunen kullanıcılar icin soruyorum ya da onların sorduğunu varsayıyorum.
Evet tuğla gibi.
Ağır ve kalın hem de cok garip bir şekilde.
Lutfen olumune almayın diyen kişiler bunları cevaplasınlar ki mutlu mesut bir şekilde onerilerimizi yapalım artık.
Bu arada bir Xiaomi cihazını bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi ama ben savunmuyorum aslında
Oyun icin en iyi seceneğin bu olduğuna dair savunabilirim, 3500 TL'ye 720G gibi cop bir yonga seti koymuş deyip sonra M51 oneren bir kişiye Realme 7 Pro'yu savunduğum gibi
bu arada bu yukarıdaki neredeyse her şeyi bir zaman bende başkalarına soyledim ama oyun odaklı bir cihaz arıyorsanız X3 Pro en iyi tercihtir diye yene soyledim yene soylerim.
Etiketler (etiketlediğim kişileri bilgili oldukları icin etiketliyorum sorular direkt olarak onlara değil. Unuttuğum kişi varsa ozur dilerim);
@berWAR @reddline @batman_Dark_Knight @qGhosT @Shenzhenn @VİPER34 (etiket biraz fazla oldu sanki :/ )