Arkadaşlar merhaba. Galaxy Note 3 cihazımda tespit edemediğim fakat Android uzerine yıktığım sorunlar var. Şoyle ki;
İlk sorun cihazımın dokunmatiği bir anda gitti sadece tuşları calışıyordu ve ekran kendi kendine hareket etmeye başladı (sayfa ceviriyor, arada bir donuyor ve uygulama acıyor) ve bu olaydan sonra cihazın dokunmatik panelinin ust kısmı calışmadı. (Cihazda kısmi vuruklar mevcut ama cihazı duşurduğumde değil bu olaydan sonra dokunmatik bozuldu) Bu nedenle şuan bildirim panelini yukarıdan suruklemek suretiyle acamıyorum. Fakat SPen ile bozuk olan bu bolgede işlem yapabiliyor, bildirim panelini aşağıya cekiyorum. Benim bu olaydaki goruşum yazılımsal bir bozukluk olduğu fakat cihazı servise goturdum aynen anlattım fakat onlar hep cihazdaki darbelere kafayı takıyorlar dokunmatik panel değişecek 634 lira sıkışmış araya dediler. (Daha garip olan cihazımda kullanıcı hatasından kaynaklı sorun olduğundan cihazım komple garanti dışı kalmış. Yani benim batarya ile bir sorunum olsa dahi ekrandan kaynaklı problem yuzunden Samsung bana destek vermiyor.)

Herneyse dostlar ikinci sıkıntım da şu şekilde;
Cihazımda uygulamalar "(uygulama adı) kapatıldı" şeklinde sonlandırılıyor bu cok sık olmaya başladı. Bende cihazıma hard format atayım dedim. Cihazı formatladım. Fakat format tamamlandığında telefonu reboot etmek icin tuşa bastığımda format ekranındaki android simgesinin altında "HATA!" yazdı. Tabi yapabileceğim bişey yoktu bekledim. Cihazım eski şekilde kuruldu ve hala uygulama sonlandırıldı hatası alıyorum ve bu GAMELOFT oyunlar programı kendi kendine acılıyor. Acaba cihazımda yuklu android (ya da recovery deki ham dosyalar) bir şekilde zarar gormuş olabilir mi? Bunun yerine cihazı rootlayıp yine orijinal rom yuklesem bir faydası dokunur mu? Sizlerden yardım bekliyorum. Kahrolsun bağzı şeyler.