Merhabalar hepinize,
Yazdıklarımıza gosterdiğiniz ilgiye, değere, emeğe binlerce teşekkurler.
Son gunlerde bir TV kanalında duyduğum anlamlı bir soz var “paylaştıklarınız sizindir, sakladıklarınız değil” bu cumle sanki sizlerle buluşmamın ana fikri gibi..
Biliyorsunuz bilgi paylaşıldıkca artar, cunku paylaşanı “yeni bilgiler bulmaya, yeni fikirler uretmeye yoneltir de ondan…..
Değerli sağlık dostları,yazımızın başlığını sorarken aslında biraz kendi yaptıklarımı, mesleki yaklaşımımı sizlerle paylaşmanın “perde aralanması” olarak gormenizi istedim….
Sizi bilmem ama, ben bu dunyada şanslı bireylerden olduğumu duşunuyorum, cunku sizlerle 28 yıldır cok severek yaptığım bir işin inceliklerini paylaşmaya calışıyorum.
Mesleğimiz oyle bir alan ki “herkesin uzerinde konuşmak icin gecerli bir nedeni var. yani “beslenme” hepimizin fizyolojik bir gereksinimi, gunde en az uc kez besleniyoruz, hepimizin bu konuda bir fikri, deneyimi, onerisi var. Kısaca “biz beslenme uzmanlarının işi cook zor” cunku sizlerin bildiğinden farklı “yeni bir şey soylemek sorumluluğumuz var da ondan.
Ancak bizlerden once sizlere ulaşan o kadar cok iletişim kanalı var ki ( gorsel, işitsel ve sınırsız internet ağları) işte bu noktada ” bireyin bilgi seciciliği( başka bir değişle bilgi kirliliğinden kendisini koruması) cok onemli ve belirli bir bilinc duzeyini gerektirmektedir.
Bunun icin, eğer konu sağlığınızla ilgili bir sorun ise; siz siz olun işini iyi yapan sağlık profesyonellerine ulaşın( beslenme uzmanı, doktor, diş hekimi..gibi..gibi) cunku sağlığımız değerlidir, kıymetlidir. Bir kere kaybettiğimizde “yeni hali hep bir eksiktir”.
Sizlere birazda mesleki yaklaşımımı paylaşayım. bu noktada programı devam eden bir danışanımın izlenimlerini ornek vererek yazmaya calışayım.
Danışanımın ismi Mesude hanım ,40′lı yaşlarda bana dacok uzak bir semtten geliyor.Gecen seansımız da şoyle bir cumle kullandı; “siz diyetisyen değilsiniz “yaşam kocusunuz” bana diyet!! zayıflama!! dışında başka bir şey anlatıyorsunuz. ama sonucta daha iyi besleniyorum, daha sağlıklı “kilo kaybediyorum.
Sanırım işin sırrı burada, aslında butun seanslarım da soylediğim; oncelikle size ozel ” yeni bir beslenme- yaşam modeli oluşturabilirsek siz hem bilincli beslenmeyi oğreneceksiniz hem de ” sağlıklı, kalıcı ve de akılcı zayıflayacaksınız diyorum.
Nasıl mı diyetsiz, yasaksız, siz istemezseniz listesiz.
Başlığımızda sormuştum ya sizde “işinizi” seviyorsanız binlerce farklı ongoru geliştirirsiniz. Elbette bizim butun ongorulerimiz “kişiye ozeldir. bu yuzden seanslarımızda ki başarımızı danışanlarımla adilce paylaşırız. Başarıyı ikimiz yaratıyoruz.
İşinizi severseniz (hangi meslek grubu olursanız olun, beslenme uzmanı, doktor, aşcı, oğretmen, cevre temizlikcisi…gibi….gibi) yaşamınız, verimli, kaliteli, yaşadığınız cevre, ulke, dunya “daha yaşanılır hale gelir..
Sağlıkla, sevgiyle kalın.
[h=2]İstanbul Diyetisyen uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Sizde “işinizi” iyi yapanlardan mısınız?
Sağlık0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Sizde “işinizi” iyi yapanlardan mısınız?