Merhabalar. LG G3 ve (sanırım) Oppo Find 7'de Full HD'nin 2 katı daha yuksek cozunurluk kullanan yani 2K dediğimiz ekranlar kullanılıyor. Fakat Qualcomm, yaptığı lansmanda Snapdragon 801 Full HD'de ne veriyorsa tamamen 2K icin geliştirilen ve yepyeni bir GPU kullanan Snpadragon 805 de 2K'da onu veriyor demişti. Yani S805 2K ekranda Full HD ekranlı Galaxy S5, Xperia Z2 performansını alabilmek icin geliştirilen bir işlemci. Fakat LG G3 2K ekranda S801 işlemci kullanıyor yani 805'in (Qualcomm'a gore) anca yaptığı işi 801 ile yapmaya calışıyor. Bu da oyunlarda sorun yarattığından mı yoksa oyunların bu yıl daha desteklememesinden midir oyunlar 1080P yani Full HD'de calışıyor. Peki seneye 2K oyunlar cıkınca ne olacak? G4 cıkınca LG oyunları hala G3'te 1080P icin optimize edip calıştırmaya devam edecek mi? Veya oyunlar 2K olarak gelmeye başladığında G3 bunun altından kalkabilecek mi? Sırf bu yuzden cevremdekilere G3 onermiyorum ilerde ne olacağı belli değil diyorum 2K ekranlar S805'li telefon bekleyin demiştim beni S801 ve 2K hakkında biraz bilgilendirir misiniz?

Uzun oldu ama umarım yardım edersiniz.