Cihazım Motorola Moto G5s Plus, rootlu ve android 11 tabanlı Pixel Experience custom rom kurulu ayrıca cihazda detaylı modifiyeler yapmamızı sağlayan GravityBox isimli Magisk modulunu de kullanıyorum.
Cihazımın ekranı LCD (detaylı ozellikleri merak edenler icin: https://www.epey.com/akilli-telefonlar/moto-g5s-plus.html ). En alt kısımdan itibaren 5mm-1cm arası bir kalınlığa ve yatay eksende alta kısıma tam paralel bir ust kenara sahip, dikdortgen şeklinde bir alanda dokunmatik calışmıyor. (Umarım sacma veya karışık bir cumle kurmamışımdır sadece olabildiğince detaylı bilgi vermeye calışıyorum). Sonuc olarak ekranımın bir kısmında "olu ekran" diye tabir edilen bir sorunla karşı karşıyayım.
Ne demek istediğimi daha iyi anlamanız icin SS şeklinde bir ek bıraktım. Aslında dokunmatiğin calışmadığı yer "gezinti cubuğu"nu tam olarak kapsayacak şekilde. Bunu ise renkli cizgilerden anlayabiliriz. Bu, "Muzik Gorselleştirici" adında bir GravityBox ayarı ve etkinken gezinti cubuğu uzerinde cizgiler oluşturuyor. SS aldığım ise bir touch test uygulamasından. Yeşil yatay cizgi ise dokunmatiğin bozulmaya başladığı yerin hizzasında.
Dosya Ekleri