Merhaba. Dun aktif olarak kullanmakta olduğum Note 5 cihazımın guc tuşu bozuldu. Akşam normal bir şekilde calışan bir telefonun sabah guc tuşunun bozulması bana yazılımsal bir sorun gibi geldi. Bunun uzerine telefonu kapatamayacağımı duşunduğum icin şarjını bitirdim ve şarja taktım. Ancak guc tuşu halen aktifleşmemişti ve telefonu acamadım. Acmaya calıştığımda telefon beyaz bildirim ışığı yaktı ve acılmadı. İnternette yaptığım hızlı bir araştırmada guc tuşu + vol - tuşu ile telefonu yeniden başlatmaya zorlayabileceğimi oğrendim ve denedim. Deneme işlemi başarılı oldu ve telefon başarılı bir şekilde boot etti ancak halen guc tuşu halen calışmıyordu. Bunun uzerine telefona stok ROM atmak istedim ve download moda sokmak icin guc tuşu + Home + vol - tuş kombinasyonunu kullanarak telefonu download moda uzerinde yeniden başlattım. Ancak download mode icinde devam edemedim vol + tuşuna basıp devam edebilmem gerekiyor fakat o ekranda vol tuşlarının hepsi devre dışı kalıyor ve yeniden başlatma dışında secenek kalmıyor. Bunun uzerine ADB adı verilen PowerShell uzerinden calışan programı keşfettim ve yazılan kodları aynen yazdım.
".Adb devices"
".Adb reboot recovery"
Bu kodlar sonucunda telefon yeniden başladı ve recovery menusune girdi. Ancak guc tuşu halen bozuk olduğu icin hicbir seceneği secemiyorum. Sadece Home tuşuna basılı tutup mavi renkli satırı yeşil renge cevirebiliyorum başka da bir şey yapamıyorum. Guc +vol- tuşlarını kullanarak cihazı yeniden başlatabiliyorum fakat otomatik olarak recovery menuye giriyor sonrası da kısır dongu. Bu cihazın arızasının ROM arızası olduğunu ve bazı menulerde tuş okumalarını yapamadığını duşunuyorum. Yeni ROM atabilmek icin neler yapmam gerektiğini soyleyebilecek var mı? Teşekkurler.
Samsung Galaxy Note 5 recovery menude takılı kaldı
Android Telefonlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Samsung Galaxy Note 5 recovery menude takılı kaldı