Aracımda navimex marka doubledinn multimedia kullanıyorum. Android 5.1 surum ve birnevi bununda bir tablet olduğunu duşunuyorum. Yaklaşık 2 yıllık bir cihaz ilk aldığım donemden beri 1GB rama rağmen calışmasından oldukca memnunum. Diyeceksiniz ki oyleyse sorun ne; sorunum şu bu cihazı Wi-Fi ile internete bağladımmı performansı bir anda kayboluyor. Dokunmaları gec algılama başlıyor yaptığım işlemleri geriden takip etmeye başlıyor.
Mesela yapmak istediğim işlem; ceptelefonuma WhatsApp'tan gelen bir konuma gitmekse, yaptığım şey teypten Chrome acıp WhatsApp Web'i acıp telefonumla eşleştirip konumu cihazdaki Android'in haritalarından acmak. Fakat bunları yapmak istediğimde cok kasıyor, cok zaman kaybettiriyor.
Şahsen sahip olduğu donanımla bu kadar yorulmadan ufak tefek takılmalarla bu tarz işlemleri şu anki halinden daha rahat yapabileceğini duşunuyorum. Acaba diyorum cihazdaki bazı gereksiz şeyleri kaldırabilirsem, RAM'da yer acabilsem bu tarz işlemlerde biraz rahatlar mı?
Arkadaşlar bu konularda tecrubeli arkadaşlardan ricam eğer oluru ve faydası olursa ROM atma veya rootlama gibi işlemlerle bu cihazın performansını arttırma şansımız olur mu? Oluru var diyecek arkadaşlardan sırayla ne yapmam gerektiğini hangi programları kullanacağımı, beni yonlendirmelerini rica edeceğim.
Cihazın donanım ve yazılım bilgilerini gorsellerde paylaşıyorum.