Merhaba arkadaşlar. Cok ilginc bir sorundan bahsetmek istiyorum. Acayip can sıkan bir durum ne olduğunu cozemedim.

Evde aktif olarak kullandığım cihazlar:

Masaustu bilgisayar( Ryzen 5700G, Asus Tuf Gaming B550 Wifi, İntel ax200 wifi-6 yongası)
Dizustu( Asus Vivobook s510un, i5-8250u, intel ac-8260 wifi yonga)
Samsung galaxy S20 (exynos)
Samsung galaxy S8(exynos)
ayrıca kardeşimde de xiaomi note 8 var.

Sorun şoyle: Her iki bilgisayarda catır catır takılmadan kullandığım internet mobil uygulamarın bazılarında cok yavaş. Adeta 128 kbit/s hızında internet kullanıyormuşum gibi.

Modemim Zyxel VMG3625-T50B. Kullandığım internet hizmeti Turknet ve bağlantı hızım 80 Mbps. Hem bilgisayardan hem de telefondan hız testi yapıyorum ve bahsettiğim değeri goruyorum. Ama twitter'a girdiğimde gorseller bir turlu yuklenmiyor. Cok basit bir gorsel bile 30-40 saniyede yukleniyor. Sadece bu telefonda olan bir şey değil. Asıl telefonum S20. Bu telefonda surekli oluyor. Eski telefonum S8de deniyorum aynı şekilde twitterda gorseller cok gec yukleniyor. Kardeşim de kendi telefonunda aynı sorun olduğunu soyluyor. Buradan baktığım zaman telefona ozgu bir durum değil gibi. Gecenlerde twitter uygulaması sorunludur diye uygulamayı kaldırdım yeniden yukledim. Bir an hızlandı sorun duzelir gibi oldu ama bir sure sonra yine yapmaya başladı. Gorseller yuklenmediği anda wifi kapatıp mobile geciyorum ve anında yukleniyor gorseller. Son zamanlarda diğer uygulamalarda yapmaya başladı. Uygulamanın takıldığını anladığım an wifi kapatıp mobile geciyorum ve sorun duzeliyor.
Modem sorunludur diye bi yeniden başlat yapayım dedim. Arayuz şifresini unutmuştum komple sıfırlama yaptım ama sorun yine devam etti. İşin icinden cıkmamadım. Var mı bir oneriniz? Veya bu şekilde problem yaşayan arkadaş?

Ayrıca bu durumla alakalı olabileceğini duşunduğum başka bir problem var. Bilgisayarda buyuk boyutlu dosya indirirken sanırım ax200 yongası tum interneti somuruyor ve etrafta inanılmaz bir sinyal yoğunluğu oluşturuyor. Bundan dolayıda şu an kullandığım kablosuz fare-kalvye setini ( logitech k240) kullanamaz hale geliyorum. Fare bildiğin dibindeki alıcıya sinyali iletemiyor. Klavye de aynı şekilde ya hic tepki vermiyor ya da cok gec geliyor ekrana yazdıklarım. Ama bu durum sadece buyuk boyutlu dosya indirirken oluyor. Ben pc donuyor zannediyorum daha sonra kablolu fareyi takıp denediğimde herhangi bir sorun olmadığını gorunce sorunun sinyal karmaşasından olduğunu anladım. Bunu nasıl cozebilirim acaba? Bu konuda fikri olan var mıdır?