Merhaba Technopat sakinleri, bugun sizlere neden Samsung Galaxy A12 cihazını tercih etmemelisiniz bunu anlatacağım.
Oncelikle fiyatına değinmek istiyorum. Hat uzerine almak zorunda olduğum icin Turkcell bayisinden aldım ve 3.120 TL bu telefonu aldım. Benim gibi Samsung dışında bir telefon kullanmak istemiyorsanız M21 cok daha iyi bir tercih olacaktır.

İşlemcisi MediaTek P35 ısınan gucsuz bir işlemci. Pubgm, codm ve Asphalt 9 gibi gunumuzun populer oyunlarını oynamak istiyorsanız duşuk ayarlarda 30 - 40 FPS civarlarında oynayabiliyorsunuz. Lakin ozellikle ısınmadan kaynaklı olduğunu duşundum bir problem yuzumden oyunlarda drop sorunları ile karşılaşabiliyorsunuz.

4 GB RAM ve 64 GB hafıza şeklinde satın aldım cihazı. Hafızasının 15 GB Android sistemi alıyor. Diğer VS. size 45 GB yakın bir alan kalıyor. Boşta 2 GB RAM tuketiyor cihaz, size 2 GB kalıyor. Cihazda coklu bir işlem yaptığınız zaman takılmalar başlıyor.

Cihazın ekranı IPS olup 720x1620 cozunurluğunde calışıyor. J5 ve J7 Core'da super AMOLED gordukten sonra A12'nin IPS ekranı gozume hoş gorunmedi. Ekran 6.5 inc buyuk bir ekran olup 720x1620 sanki biraz kucuk gelmiş gibi geldi. 1080x1920 bu ekrana yakışırdı.

Pil ise 5000 mh olup sizi 1.5 gun rahatlıkla cıkarır. Tabii ki bunun en buyuk sebebi ekranın cozunurluğunun kucuk olup işlemcinin zayıf olmasından kaynaklı. Oyun oynarsanız 1 gunu de rahatlıkla kurtarıyor.

En buyuk hayal kırıklığım olan teknolojilere gelelim. NFC, jiroskop gibi teknolojiler yok.
Kameraya gelecek olursak fiyatına gore bariz şekilde kotu. Ozellikle on kamerası karanlık ortamlarda bayağı sapıtıyor. On kamerası ise idare eder.
On kamera:

Arka kamera: