Merhaba, Vivo Y11s akıllı telefonda root erişimi sağlamak istiyorum. Geliştirici seceneklerinden Bootloader kilidi acmaya izin verdim sonrasında "ADB reboot Bootloader" komutu ile Bootloader'a girdiğimde, bilgisayar aygıt yoneticisinde Android ADB ınterface olarak goruyor. Bu aşamada "fastboot OEM unlock" vb. komutları girdiğimde "remote: Unknown command" şeklinde hata alıyorum. Telefon acıkken "ADB reboot fastboot" komutu ile Fastboot'a girip tekrar "fastboot flashing unlock" vb. komutları girdiğimde "unable to open fastboot hal" şeklinde hata alıyorum. Farklı kilit acma komutları denedim, telefon kilidini kaldırmayı denedim ama Bootloader kilidini bir turlu acamadım. Bazı Samsung cihazlarda fastboot uzerinden recovery yuklemesi yapılamadığında, zadig programı ile surucu değiştirilip heimdall komut satırı programı ile recovery yukleme işlemi yapılabiliyordu. Vivo Y11s Turkiye'de uretildiği ve cok yaygın olmadığı icin internet uzerinde pek bir icerik bulamadım. Vivo global sitesinde de "there is no way to root vivo Phone" yazıyor ama kernel kodlarını paylaşıyorlar. "fastboot flash boot" komutuna izin vermeyecekse kernel kodlarını paylaşmanın da bir anlamı yok aslında. Bence cozum heimdall tarzı bir program geliştirilip recovery flash işlemi icin zorlanabilir veya Bootloader modu icin quallcomm surucusu zorla yuklenip qfıl programı ile recovery yukleme işlemi denenebilir. Vivo'nun bu şekilde zorluk cıkacağını bilseydim satın almazdım, sonucta biz donanıma da para oduyoruz ve istediğimiz gibi kullanma hakkına sahibiz. Sizce başka hangi yolları deneyebilirim?

Uzun diye okumadıysanız, Vivo telefonu nasıl rootlarım?