Oncelikle kendi deneyimlerinden yola cıkarak en etkili 2 yontem ile bu makaleyi oluşturduğumu belirtmek isterim.
Konuya gelirsek; 3-4 yıllık bir cihaz veyahut daha eski bir telefona sahipseniz (cihazınız yeni ise ROM gerekmeyecek) ve ROM, root hakkında bilgiliyseniz doğru geldiniz demektir ancak root ile alakası olmayan bir cozum yolu da sunacağım şimdiden iyi okumalar.
Oncelikle Android 5 ustu telefonlar icin cok kasıyor sıkıntılarına maruzsanız size sunabileceğim en basit ve en etkili yol kolaylıkla indirebileceğiniz "swap no root" programıdır. Uygulamaya girdikten sonra ustte bulunan MB kısmını depolamanıza gore belirlemeniz gerekir. Eğer depolama alanınız yeterliyse 2048 veya 1024 girmeniz daha etkili olacaktır, fazla depolamanız yoksa 512mb ye kadar duşebilirsiniz.
Bu uygulama depolamanızda RAM onbelleği acarak telefonda yaşanan gereksiz takılmaların onune gecmenizi sağlayacaktır. Telefonumda RAM sıkıntısı yok mantığına yatmadan once denemenizi oneririm.
Bir sonraki ve bende en buyuk etkiyi gosteren ayar geliştirici seceneklerde bulunan sistem izleme kısmına girerek oradan CPU onbelleğini 16'dan 65'e cekmek oldu. (eğer geliştirici secenekler sizde yoksa nasıl acabileceğinizle alakalı bilgiler internette fazlasıyla mevcut.) Bu secenek eski Android surumlerinde bulunmayabilir işte bu yuzden ROM atarak yeni Android surumune gecmeniz sizin elinizde. Ben Pixel ROM kullanan Android 11 kurulu olan Mi5s cihazım oncesinde GCAM'a girmeyi 6-7 saniye bekletirken artık 1 saniye icerisinde acılmaya başladı ve telefondaki coğu takılmalar buyuk olcude azalmış bulunmakta, garip tarafı sıcaklık değeri eskisine nazaran daha azalmış bulunmakta. Onemli noktası batarya olabilir ancak buyuk olcude bir etki gozlemlemedim. 180dk ekran goruntusu alırken 165dk almaya başladım ve acıkcası buyuk bir kayıp değil.
En buyuk 2 onerim bunlardır dostlarım, depolama azaltın gibi klasikleşmiş sozleri soylemeyeceğim bu iki yontem benim telefonumda oldukca etkili oldu artı olarak onerdiğim arkadaşlarımda aynı sonucu almış, gercekten şaşırtı.
Sorumluluk size aittir, iyi gunler dilerim.
Android telefonunuzu hızlandırma
Android Telefonlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- Android Telefonlar
- Android telefonunuzu hızlandırma