Merhaba arkadaşlar, S3 Mini CyanogenMod 11 kurma rehberi ile karşınızdayım! Şimdi Cyanogen kurmanın artılarını sayalım ilk once :

-Performans artışı kesinlikle oluyor, ilk acılışta biraz kasıyor ama daha sonra duzeliyor.
-Şarj seviyesi stock ROM'a gore fazlasıyla uzun.
-Samsung'un gereksiz uygulamarı siliniyor, uygulamaların silinmeside daha fazla depolama alanı demek.

Benim icin sadece bir eksisi var. Oda sadece ROM atarak guncellememiz, yani ayarlara girip baktığımızda guncelleme gozukmuyor. Ama yakında buda gelecektir diye umuyorum. Haftada 1 guncelleseniz iyi olur, benim gibi hergunde guncelleyebilirsiniz yani. Ben can sıkıntısından yapıyorum gerci.

Sorulara gecelim :

CyanogenMod kurunca garanti dışı kalıyor mu?
Evet, cihaz garanti dışı kalıyor. Ama Download sayacını sıfırlayıp (sıfırlamak icin Triangle Away kullanabilirsiniz) stock ROM attıktan sonra garantiye geri giriyor.

Peki sorunlar var mı? Yani kendi kendine kapanma gibi?
Hayır hicbir sorunu yok. Eskiden vardı gecelik surum olduğu icin hergun guncelleme geliyor, hergun yeni bişe ekliyip, hataları duzeltiyorlar.

Şimdi, nasıl indireceğimize gecelim.

1- Buraya giriyoruz : http://novafusion.pl/downloads/
2- Burdan S3 Miniyi daha sonrada CyanogenMod'u seciyoruz.

4- Daha sonra aşağı inip CyanogenMod 11'i seciyoruz ve Download diyoruz. Guncellendiğini nasıl anlıyacağım derseniz sonunda kodlar var. Daha doğrusu kod değil tarih. Şuan "2014.06.06" yazıyor. Yani 2014'un 6.aynın 6'sında cıkan surum demek. Bu şekilde guncellendiğini anlayabilirsiniz. Recovery'e basıp indiyoruz.

Sonra yine S3 Mini'yi seciyoruz ve Gapps kısmına girip cıkan dosyayı indiriyoruz.

Tamamdır. Bu iki dosyayı indirip telefonumuzun hafiza kartına atıyoruz. Daha sonra Odin ve CWM'mizi indiriyoruz.

Odin : Odin 3.rar — Yandex.Disk
CWM : recovery.tar.md5 — Yandex.Disk
Samsung USB Driver : Samsung Andorid USB Driver for Windows | SAMSUNG Developers

İlk once Samsung USB Driver'i indirip kuruyoruz.
Daha sonra verdiğim iki dosyayı indiriyoruz. CWM'yi masaustune atıp, Odin RAR'ınıda masaustune cıkıyoruz. Odin'i acıyoruz. PDA Kısmına indirdiğimiz CWM'yi gosteriyoruz.

Daha sonra telefonumuzu kapatıp ses kısma + ortadaki tuş + kilit tuşuna basılı tutup download moda giriyoruz. Daha sonra bir kere ses acma tuşuna basıyoruz ve telefonu ORJİNAL USB KABLOSU ile bilgisayara bağlıyoruz. Gorduğunuz gibi yukarda COM:4 yazdı, sizde COM:5 COM:6 falan yazabilir. Yalnız masaustu PC ise arka portlara bağlamanızı oneririm. Laptop isede, şarjı dolu iken yapın. Gerci yuklenmesi 1 dakika bile surmuyor ama nolur nolmaz. Yukarda COM:4 yazısını gorduğunzde "Start'a basın ve dokunmayın, bilgisayarızda başka bi işlemde yapmayın. Telefon acılana kadar USB kablosunu kesinlikle cekmeyin. Daha sonra telefonunuz normal bir şekilde acılacak. Şimdi ROM'u kurmaya başlayabiliriz. Yine telefonumuzu kapatıyoruz, bu sefer ses acma + ortadaki tuş (home tuşu) + kilit tuşuna basılı tutuyoruz ve karşımıza CWM Recovery geliyor.

Ses kısma tuşu ile aşağı, ses acma tuşu ile yukarı, kilit tuşu ilede giriyoruz.

1-Wipe data/factory reset yapıyoruz.

Ses kısma tuşu ile aşağı inip "yes"e gelip kilit tuşuna basıyoruz.

2-Wipe cache partition yapıyoruz.

Yine "yes"e gelip kilit tuşuna basıyoruz.

3-Mounts and storage'e girip, format/system yapıyoruz.

Yes'e gelip kilit tuşuna basıyoruz.

4-İnstall zip from sdcard diyoruz.

Karşımıza bazı secenekler cıkıyor :

Choose zip from sd card : buraya girince hafıza kartına giriyor. Yani hafıza kartına attıysanız dosyayı bu seceneğe gireceksiniz.

Choose zip from external sd card : Bu secenekte telefon hafızası acılması gerekiyor.

Şimdii, bazı telefonlarda bu işler karışıyor. Tam tersi oluyor. Yani "Choose zip from sd card" telefon hafızasını acıyor, "Choose zip from external sd card"da hafıza kartımızı acıyor. Yani "Choose zip from sd card"a girdim, ROM gozukmuyor demeyin. Bazen boyle karışabiliyor.

Daha sonra ROM'umuzu secip, yine "yes"e gelip kilit tuşuna basıyoruz ve bekliyoruz.

Ve yuklenmesini bekliyoruz. En fazla 3-4 dakika surecektir. Ama beklediğinize değecek, inanın bana.

6- Yuklendikten sonra yine İnstall zip from sdcard'a girip, bu seferde Gapps'ımızı yukluyoruz. O yuklendikten sonrada reboot system now diyoruz ve telefonumuz yeniden başlıyor. İlk acılış uzun surecektir korkmayın. En fazla 10 dakikada acılır. Daha sonra dil secimini ve diğer ayarları yapın.
CyanogenMod'umuz hazır. Ayarlara girip mobil veriyi kapatın TL'niz gitmesin.

Şimdi Download sayacımızı sıfırlayalım, Stock ROM'a donup sıfırlamak daha uğraştırıcı, ROOT'layıp ROOT'u kaldırmak falan.
Triange Away'ı indirip kurun. Daha sonra acın.

Actığınızda boyle birşey gelecek, sonsuza kadar hatırla diyip izin vere dokunun.

İzin ver diyince uygulama kapanacak, tekrar acın. Daha sonra uygulamayı alın diyor ben APK olarak indirdim, No Thanks diyip gecebilirsiniz. Aşağı inin, "reset flash counter" diyin.

Continue diyin.

Ve"ok" diyin.

Telefonunuzu yeniden başlatıp Triange Away uygulamasını kaldırın. İşte bu kadar. İstediğiniz zaman Stock ROM kurup garantiye geri sokabilirsiniz.

Ozete gelirsek, Android ve CyanogenMod candır! Bu rehber sayesinde sizde telefonunuza sorunsuz kurabildiyseniz ne mutlu bana. Telefonu 3-4 ay once almıştım, aldığımın 2.gunu CyanogenMod kurdum, bu işlere cok meraklıyımdır. İlk kurduğumda bana cok harika gelmişti, bazı yerleri ingilizceydi, sonra işte gecelik surum olduğunu oğrendim hergun guncelledim. Artık tamamen Turkce. Dediğim gibi hergun iyileştirmeler yapıyorlar, hataları duzeltiyorlar. Yeni şeyler ekliyorlar.

Eğer CyanogenMod'u beğenmezseniz, orijinal ROM'a donmek isterseniz @yktbf_1'in yaptığı rehbere bakabilirsiniz : S3 Mini Stock Rom Kurma Rehberi | Technopat Sosyal

Dosya Ekleri Ekran Alıntısı.PNG 1,8 KB · Goruntuleme: 1.380

Ekran Alıntısı.PNG 9,1 KB · Goruntuleme: 1.437

Ekran Alıntısı.PNG 29,9 KB · Goruntuleme: 1.143