Merhaba arkadaşlar, sizlere Samsung Galaxy S3 Mini (GT-I8190)cihazına Virginity V12 ROM yani S5 ROM kurmayı anlatacağım.

İlk olarak lazım olan dosyaları yazının başında sizlerle paylaşayım ve sonra anlatıma geceyim ve cihazınızın %50 uzeri şarjı olduğuna dikkat edin.

VirginityV12 S5 teması mevcut olan ve en son surumu olan ROM, indirme adresi icin tıklayın. Recovery ClockworkMod 6.0.2.7 resmi sitesinde bulunan son surumu, indirme adresi icin tıklayın. VirginityKernelV4 kurulumda ek secim yaparak ayrı olarak kurabilirsiniz, indirme adresi icin tıklayın. Samsung USB Driver Stock ROM harici romlarda bilgisayarınızın telefonu tanıması icin kullanılır, indirme adresi icin tıklayın. Odin telefonunuza download modunda dosya aktarımı (kurulum) yapmak icin gerekir, indirme adresi icin tıklayın. Yaptığım anlatımda her seceneği tek tek kendim cihazda uygulayarak anlatacağım, hicbir şekilde bir hata olması mumkun değildir.
Verilerinizin ve rehberinizin kaybolmaması icin telefon hafızasında onemli belgeleri saklamayın!

Eğer cihazınızda daha onceden ClockworkMod yuklu değil ise şu şekilde yukleyebilirsiniz;

Telefonunuzu tamamen kapatıyorsunuz, Ses kısma + home tuşu + guc tuşlarına basarak download modunun ilk ekranına geliyoruz Ardından gelen ekranda ses acma tuşuna basarak download mode bolumune giriyoruz (ekranda dev android simgesi varsa doğru yerdesiniz) İndirdiğiniz Odin dosyasını bilgisayarımıza cıkarıyoruz. Daha sonra indirdiğiniz clockworkmod dosyasını cıkarıyoruz ve odin programını acarak telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz. Odin programında birinci sekme yeşil veya sarı yanmazsa program cihazınızı tanımamış demektir (Samsung USB Driver kurabilirsiniz). Program cihazınızı tanıdıktan sonra CWM kurmak icin programda yer alan PDA kutusunu işaretmeniz ve PDA butonuna tıklayarak indirdiğiniz CWM dosyasını secmeniz gerekir. Ardından Start butonuna basarak CWM işlemini başlatırız ve işlem bittikten sonra programda yer alan birinci sekme yeşil olarak PASS yazacaktır. Cihazımız yeniden acıldıktan sonra tamamen kapatınız ve CWM işlemi tamamlanmış olacaktır.

Bu işlemlerden sonra sıra VirginityV12 ROM kurma işlemine gelmiştir. İndirdiğiniz ve bu bolumde kullanılacak dosyaları telefon hafızasına atmayı unutmayınız.

Ses acma + home tuşu + guc tuşlarını kullanarak ClockworkMod Recovery bolumunu acıyoruz. Ardından wipe data/factory reset seceneğine tıklıyoruz ve telefonumuz baştan sonra sıfırlanıyor. Daha sonra wipe cache partition işlemini uyguluyoruz ve on belleği temizliyoruz. Kurulumu guvenceye almak icin ekranın en altında Advanced > wipe dalvik cache yapıyoruz ve daha sonra Go Back diyoruz. İndirdiğimiz VirginityV12 dosyasını telefon hafızasına attığımız icin install zip from sdcard seceneğini seciyoruz. Acılan yeni bolumde choose zip from sdcard seceneği ile devam ediyoruz. Ekranda gorulen veya ekranımızı biraz aşağı kaydırdıktan sonra gorunen VirginityV12.zip isimli dosyayı seciyoruz ardından Yes – Install VirginityV12.zip seceneğini seciyoruz.

Aradan 1 veya 3 saniye gectikten sonra Welcome başlığı altında kurulum ekranı gelecektir. Buradan sonrası cok basittir ve kolayca anlatımları okuyarak hızlıca yapabilirsiniz.

Next diyerek devam ediyoruz, I Agree with this Terms and Conditions… seceneğini işaretleyip tekrar next diyoruz, Ardıktan bir Next daha, Bu ekranda Install Virginity seceneğini seciyoruz. Yes secili kalacak şekilde devam ediyoruz. Bu ekranda cihazınızın modelini sececeksiniz, ben I8190 kullanıyorum ve diğer surumlerde denemedim. I8190 kalacak şekilde devam ediyorum. Stock ANC2 Kernel secerek yeniden next diyoruz (ANC2 Kernel secmemizin sebebi stabil olmasıdır) Apps başlığı altında yayınlanan ekranda istediğimiz uygulamaları seciyoruz ve devam ediyoruz (S4 ve S5 ait belirli uygulamaları secebilirsiniz) Calculator başlığı altında gelen ekranda keyfinize gore secim yapabilirsiniz, (benim tercihim stock calulator) Daha sonra telefonunuza yuklenmesi istediğiniz fontları secebilirsiniz (tercihim tum fontlardan yana) Themes başlığı altında gelen ekranda S5 temasını yani en son guncellenen TouchWiz temasını kurabilirsiniz veya S4 ait temayı kurabilirsiniz (tercihim S5 Theme) Daha sonra ekran acılışında gelecek olan bolumu seciyoruz.
Google Animation; Acılışta Google yazarak acılır Google Nexus cihazları gibidir Stock Animation & S5 Animation: Ekranda Samsung yazarak acılır İstediğimizi secip devam ediyoruz. Burada istediğiniz bir klavyeyi secebilirsiniz. Xperia Honami Keyboard: Turkce karakterler icerir hoşuma gitmeyen bir klavyedir Galaxy S3 Keyboard: S3 Mini cihazınızdaki Stock ROM la aynı klavyedir yeni guncellemeler barındırmaz. Galaxy S4 Keyboard: S4 klavyesinin temasından farklı fakat guncellemeler mevcuttur. Tuşlara dokunulduğunda ses veya titreşim yapabilir. Next diyerek devam ediyoruz. Bu ekranda Ucak Modu, MusicFX ekstra uygulama secebilirsiniz ben tumunu kuruyorum Next diyoruz ardından Baseband başlığında Yes seceneğini seciyoruz. Next ile devam edip Install butonuna tıklıyoruz. Cihazımız 5 ile 10 dakika arasında kurulumu tamamlar ve Samsung ekranında tekrar 5 ile 10 dakika vakit gecirir, ilk kurulumu tamamlar. Diğer acılımlarda daha hızlı acılır.

Konudaki goruntuler bana ait değildir. Eski yazıma ait gorselleri bulamadığım icin ROM sahibine ait ROM tanıtımındaki gorselleri kullandım. Anlatım %100 denenmiştir ve sorunsuz calışıyordur.