Arkadaşlar oncelikle selam. Bu konu hakkında yardımınıza gercekten cok ihtiyacım var o yuzden hemen anlatmaya başlayacağım. Ortalama 1-2 ay once telefonumun ekranı bozuldu ve gecici olarak yeni telefon almaya karar verdim ve 2.el GM9 GO cihaz buldum. Gittim cihazı aldım ve bu sure zarfı boyunca hicbir sorun ile karşılaşmadım. Fakat dun gece saat 03,00 sularında telefonun "yalnızca 4cil aramalar icin" yazdığını fark ettim ve sabah hallederim dediğim icin fazla kafaya takmadım. Sabahleyin okula gittim hattımı cıkardım taktım başka arkadaşımın hattını taktım ama nafile. Telefon hangi SIM kartı takarsam takayım surekli "yalnızca 4cil aramalar icin" yazısını yazmaya devam etti. Aklıma IMEI numarasını sorgulamak geldi ve sorguladım. Ama o da ne durumda "bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir." yazısını gordum. Ve General Mobile'nin (telpa) muşteri hizmetlerini aradım. Kendilerine IMEI numaramın kopyalandığını anlattım ve bana beyanname gonderip fatura ve kimlik fotokopisi istediler. Bende telefonu aldığım adamı aradım ve gerekli belgeleri istedim. Adam faturayı attı fakat ne yaparsam yapayım kimliği atmadı. Nerede kullanacaklarını bilmiyorum diyerek konuyu kapattı. Şimdi sizlere asıl sorum şu bu cihazın IMEI'si kopyalandığı icin kullanılamaz hale mi geldi? 2.sorum ise bu cihaza farklı IMEI atılırsa SIM kart etkinleşir mi? (yarısının boş olduğunun farkındayım ama hepsini okuyun. Siz okurların yardımına ihtiyacım var.)