Buyuk yıkıcı guce sahip olan doğa felaketlerinden biri olan hortum, ABD'nin guneyini vurdu. ABD'nin guneyinde yer alan Oklahoma ve Texas eyaletlerinde şiddetli hortum cıktı. Hortum Yaşanan felaket cevre ile ilgili bircok problemi beraberinde getirirken toplamda 10 kişi yaralandı ve 1 kişi hayatını kaybetti. Hortumun buyuk hasarlar oluşturması sebebiyle yaklaşık 7 bin nufuslu Idabel bolgesinde; bir kilise, tıp merkezi ve bir okul yıkıldı. McCurtain County acil durum yonetim koordinatoru Steven Carter, "Idabel'in guney ve doğu taraflarında tam bir yıkım oldu." dedi. Oklahoma Valisi Kevin Stitt, arama kurtarma ekiplerinin ve jeneratorlerin Idabel bolgesine gonderildiğini belirterek, "Hortumlardan etkilenen Oklahomalılar icin dua ediyorum." ifadelerini kullandı. ABD Ulusal Hava Durumu Servisinin yapmış olduğu acıklamalarda, meydana gelen hortumun şidddetli bir şekilde etkisini gosterdiği diğer eyaletin Texas olduğunu soylendi. İHA'nın haberine gore, Texas'a bağlı Lamar County bolgesinde ise yetkililer, en az 50 evin hasar gorduğunu veya yıkıldığını, 2'si ağır olmak uzere 10 kişinin yaralandığını acıkladı.