Merhaba, hani derler ya “Bana ağactan duşen birini getirin.” diye. İşte ben de cozemediğim sorunu cozmuş arkadaşlardan destek istiyorum. Telefon LG V30 Plus 930G, Android 8.0 yuklu. PixelExperience Plus 12.1 Custom ROM flashlamak icin once TWRP recovery yuklemek, sonra da root yapmak istiyorum. Bootloader kilidini actım sanırım. Acılışta “Your devices software cannot be checked for corruption. Lock the bootloader” mesajı geliyor.
TWRP yuklemek icin C:adb klasorune TWRP-3.1.1-0-H930-BY-jcadduono.img dosyasını kopyalayıp ismini TWRP.img olarak değiştirdim. Telefonun dahili hafızasına Magisk-24.1.ZIP, Magisk-v25.1.APK, no-verity-OPT-encrypt-6.0.ZIP, LG-rctd-disabler-1.0.ZIP kopyaladım. Geliştirici seceneklerinde OEM kilit acma, USB hata ayıklama zaten acık. Telefon kapalı iken laptopta C:adb icinde iken CMD'yi actım. adb reboot bootloader komutunu girince “error: Device (null) found” hatası veriyor. “USB hata ayıklamasına izin verilsin mi?” diye bir uyarı gelmesi gerekiyordu ama gelmedi. Gelse “İzin ver” kutucuğunu işaretleyip "Tamam" sececektim. bootloader moda giremedim. Acaba nerede hata yaptım?
Not: Bir haftadır bu sorunu cozmek icin uğraşıyorum.