Herkese oncelikle merhaba diyor derin saygı ve sevgilerimi iletiyorum.
Bu yazıyı tuketici haklarına detaylı bir kaynak olsun, benim yaşadığım belaları başkaları yaşamasın diye yazıyorum. Birilerine faydalı olabileceksem şimdiden ne mutlu bana.

Turkiye'de tuketici haklarının ne kadar geride ve tuketicilerin hakları konusunda ne kadar bilincsiz olduğu klişesiyle yazıma başlayıp başımdan gecenleri ciddi bir şekilde anlatmaktansa biraz da ironi yaparak başıma gelenleri en ince ayrıntısıyla, bu 2 aylık servis koşuşturmacısında oğrendiklerimi atlamamaya dikkat ederek teker teker sizlere aktaracağım.

Her şey ılık bir Ankara gununde başladı. Ailemden uzakta olduğumdan akıllı telefonların nimetlerinden faydalanmak ve ailemi iyi olduğum konusunda ikna edecek şekilde Nexus 4 telefonuma tango programı yukleyerek goruntulu konuşmak istediğimde daha onceleri pek umursamadığım on kameradaki tozların goruntulu konuşmayı engelleyecek bicimde on kameramı kapattığını fark ettim.

"On kamera resmen toz dolmuştu ve telefonu alalı yaklaşık 6 ay olmuştu"
Telefonumda CyanogenMod 10.2 yuklu ve doğal olarak bootloader acıktı.
Daha sonra tozun nereden girmiş olabileceğini duşunurken şarj port'unu orten plastik cercevenin bir hayli oynadığını-tabiri caizse yaylandığını- ve bunun kuzenimde ki nexusta olmadığını fark ettim.

Telefon Erzurum Redevco AVM'de alınmıştı ve fatura babamın ustuneydi(e oğrenciyiz doğal olarak). Babamdan telefonu garantiye gondereceğimi, bunun icin faturaya ihtiyac duyduğumu soyledim fakat babam faturayı bulamadı.

Derken Teknosa'nın o ustun hizmet kalitesiyle fatura talebim tarafıma mail atıldı, o faturaya Kızılay AVM TEKNOSA'da ASLI GİBİDİR kaşesi basıldıktan sonra fatura aynen işlem gormeye devam etti. Bu arada Nexus Root Toolkit ile telefonu sıfırlamış, bootloaderı kapatmıştım.

Hazır telefonumu garantiye yollayacak iken diğer sorunları tespit edip oyle yollayayım dedim. Ve power tuşunun sertliğini yitirdiğini, resmen yalama olduğunu da şikayetlerime ekleyip Kızılay AVM TEKNOSA aracılığıyla bayramdan hemen evvelki gun garantiye yolladım.

Ankara'da oturmama karşın, telefon LG İstanbul Yetkili Servisi Vintek'e yollandı. Ertesi gun telefonun geri geldiği mesajı tarafıma ulaştı. Gittiğimde bir yanlışlık olmuş bu kadar hızlı gelemez telefon dendi, biz size tekrar mesaj atacağız dediler.

15 gunluk bir beklemenin ardından telefonun tekrar geldiği mesajını aldım. Gidince on kameradaki tozların yarım yamalak alındığı, hala tonla toz partikulu olduğu, power tuşunun değiştiğini cerceveye hic dokunulmadığını gordum. Telefona tekrar CM 10.2 yukleyip kullanmaya devam ettim.

1 hafta sonra kamera yine eski haline donunce yine Kızılay Teknosa aracılığıyla LG Ankara Servisi Fırat Elektronik'e yolladım telefonumu.

İnternetten başladım kayıt takibini izlemeye. Efendiler şarj portunu değişmiş, on kamerayı temizlemiş sonra telefonda cyanogenmod 10.2 olduğu gorulunce telefon garanti dışı bırakılmış ve benden 80 Lira para istenmişti.

İş emri No : 239707
Cihazın Durumu : ONARIMI TAMAMLANDI
Marka / Model : LG LGE960
Garanti Durumu : GARANTi DIŞI
Ucret : TL
Acıklama :

03.11.2013 11:04:47 İş emri Acıldı
06.11.2013 11:10:42 Malzeme Eklendi Stok Kodu : EBR76103902, FLEX MİC.
06.11.2013 11:33:21 Garanti Durumu Değiştirildi :GARANTİ DIŞI Bilgi :
06.11.2013 11:33:34 Malzeme Eklendi Stok Kodu : EBR76103902, FLEX MİC.
06.11.2013 11:34:28 FİYAT ONAYI BEKLİYOR nedeni ile beklemeye alındı. Cihazın yazılımına mudahale edilmiş garanti harici işlem yapılır onay bekler.
07.11.2013 15:15:12 muşteriye bilgi verildi iadesini istedi teknosa ile goruşecek
07.11.2013 17:31:09 80 TL icin FEZA BEY Onay Verilmedi - İade istendi
07.11.2013 17:42:53 Cihaz Statusu Değişti: IADE Tamir Kodu: T4-Muşteriye acıklama yapıldı
Kapanış Sonucu: İADE Not:Cihazın yazılımına mudahale edilmiş ucretli işlem yapılması kabul edilmedi muşteri isteğiyle cihaza mudahale edilmeden iade.
07.11.2013 18:54:22 Kalite kontrol tamamlandı.

Neyse efendim bu garanti dışı olayını gordukten sonra deliye dondum. Bootloader ile on kameranın ne alakası var deyip gittim Fırat Elektronik'e. Osman Bey imiş oranın yoneticisi. Bayağı bir kapıştık adamla. Resmen deliye donmuştum. Cunku yaptıkları cok sacmaydı.

Adam bu işlerden anladığımı anlayınca ayak surumeyi bırakıp unroot edip geri getirin garanti kapsamına alalım dedi. Telefonu ertesi gun yine teknosa aracılığı ile alıp fabrika ayarlarına dondurdukten sonra Fırat Elektronik'e bizzat kendim teknosa aracısız olarak verdim.

On kamerada toz var, şarj portunun ustundeki cerceve gevşemiş şikayetlerimi yineledim. Bakalım ne olmuş?

İş emri No : 240055
Cihazın Durumu : ACIK
Marka / Model : LG LGE960
Garanti Durumu : GARANTİ DAHİLİ
Ucret :
Acıklama :

08.11.2013 15:46:41 İş emri Acıldı

Evet telefon garanti kapsamına geri alındı. Ancak, sadece on kameradaki toz temizlenip bana geri verildi. Nedense 80 lira istenince değişen şarj port'u, ucretsiz değişim talebiyle karşılaşınca sorun yok denilerek bana geri yollanmış.

Daha sonra İzmir Caddesi Teknosa aracılığıyla telefonu toz aldığı, şarj port'unun gevşediğinden toz alma işleminin surekli gercekleştiği gerekcesiyle tekrar Fırat Elektronik'e yolladım.Bakalım ne olmuş?

İş emri No:240307Kayıt Tarihi:14.11.2013 12:18:00Cihazın Durumu:ONARIMI TAMAMLANDIMarka / Model:LG LGE960Garanti Durumu:GARANTİ DAHİLİUcret: