Merhaba arkadaşlar,

2014 yılında cıkmış olan Xperia Z2 (Sirius) model telefonuma 5 adet ROM kurdum (Android 8, 1 de kopyası var ve 3 tane daha Android 7 ROM). Dual boot patcher ile aralarında sorunsuz geciş sağlayabiliyorum. Birincil roma (Carbon 8) init.d script desteği sağladım ve diğer ROM'lardan buna donuş yaptığımda calışan (her acılışta) init.d script ile diğer ROM'ların keş (cache) belleğini her acılışta temizleterek en az 0.5 ile 2 GB arasında alan temizleyebiliyor (her ROM icin 400-500 MB olsa bile). Sonraki hedefim de yine init.d script ile otomatik boot/recovery hatalarını duzelebilmeyi (PC'deki adb/fastboot gereği kalmadan) planlıyorum. Bilgisi/ilgisi olan arkadaşlarla yazışabiliriz. Her tur yardım ve oneri icin şimdiden teşekkurler.

aşağıda her acılışta cache (keş) temizleyen scripti gonderiyorum:

Kod:Panoya kopyala
#!/system/bin/sh #init.d clean_caches if [ -f /data/clean_caches.log ]; then rm /data/clean_caches.log fi echo "Init.d is working !!!" >> /data/clean_caches.log echo "excecuted on $(date +"%d-%m-%Y %r" )" >> /data/clean_caches.log dirs=`ls -d /data/multiboot/*` echo $dirs >> /data/clean_caches.log for dir in $dirs; do if [ -d /$dir ]; then /system/xbin/busybox rm -rf /$dir/data/dalvik-cache/* else sleep 1; fi; if [ -e /$dir/data/dalvik-cache/* ]; then echo $dir dalvlk cache NOT wiped! >> /data/clean_caches.log else echo $dir dalvlk cache wiped. >> /data/clean_caches.log fi; done exit 0

Ustte gorulduğu gibi /multiboot/ dizinindeki dizinlerin listesini alıyor ve icindeki rom dizininde bulunan /data/dalvik-cache dizinlerini temizliyor.