Fikirci Bey yazdı: VAH ZAVALLI CHP’M
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Fikirci Bey yazdı: VAH ZAVALLI CHP’M
-
05-11-2022, 14:52:05Ana muhalefet partisi başkanının yaptıklarına anlam vermekte zorlandığımı daha once de soylemiştim. Ben zorlandıkca Sayın Kılıcdaroğlu level atlıyor, ben daha da anlayamaz oluyorum. "Bir numaralı ulkucu ve milliyetci benim." Tamam sağ secmene seslenmek icin boyle abuk sabuk laflar edilebilir. "Gel, gel, gel. Kacma gel. Vizyon neymiş sana oğreteyim" Bunu soyleyen hayatında hicbir secim kazanamamış bir partinin, hicbir secim kazanamamış başkanı. “Kacma, gel” dediği de, girdiği her secimi kazanmış, binlerce kilometre yol, hızlı tren, 3. kopru, Marmaray, İstanbul Havaalanı, İHA, SİHA, TOGG yapmış bir siyasetci… Yahu, vazgectim vizyondan, akıl fikir bunun neresinde? “Turban sorununu ben cozdum” Haydaaa… CHP ’den once bizim bir turban sorunumuz yoktu ki… Sen neyi nasıl cozdun? Cozmek bir yana, cozulmuş sorunu durterek kendine bir sorun yarattın. Şimdi sorun anayasal cozum icin meclise gelince ne yapacaksın? Dertsiz başına dert actın. O değil de, birkac ay sonra gecen hafta acılımına bile katılmadığın TOGG fabrikasını da ben actım dersin sen şimdi… Arada bir parti toplantılarında ilac icin başortulu bulundurmalar, başortulu bir iki kadına rozet takmalar falan vardı… Siz Musluman secmeni bu kadar aptal mı sanıyorsunuz? Ne diyecekler? “Aa, yaşasın CHP artık bizi affetmiş koşup oy verelim!” mi diyecekler? Anlıyorum, CHP yuzde 25-30 bandına sıkışmış durumda, AK Parti tabanından oy alabilmesi gerekiyor. Zaten Babacanlar, Davutoğlular, Karamollaoğlular bunun icin var. İyi de, AK Parti'nin kovduklarına AK Parti tabanının oy vereceğini nereden cıkarıyorsun? AK Partiye kusen eski ust yoneticilerin AK Parti ’ye kustuğunu varsaydığın tabanla bir ilişkisi olduğunu hangi istatistikle saptadın? Bu adamlar gitti diye AK Parti oy mu kaybetti? Taban, “Hımm, Babacan gitti ondan sonra enflasyon azdı” mı diyor sence? “Davutoğlu gitti, uluslararası ilişkilerde dibe vurduk” mu diyor? O safralardan bir derde derman olsaydı iktidardalarken olurdu. Hadi bunlar ahmakca ama kendi icinde tutarlı girişimler. Beni asıl dumura uğratan CHP ust yonetiminin bile “Napıyoruz ya biz?” dediği hareketler. Turkiye ’nin ABD ile en sorunlu olduğu donemde ABD ’ye gitmek, bu sorunlara değinmeyi amaclıyorsa cok yerinde bir hareket olurdu. Mesela hangi duzeyde olursa olsun ABD ’li bir yoneticiye “Siz nasıl muttefiksiniz kardeşim, bizim askerimize ateş edenlere silah sağlıyorsunuz?” deseydi, inanın Turkiye ’de oy kayması yaşanırdı. Ancak Sayın Kılıcdaroğlu “vahşi kapitalizmle mucadele edenlerle goruşmeye” ve “ilim bilim oğrenmeye” gitti. Gitti de anti-kapitalistler konferansına mı katıldı? Emayti de soğuk fuzyon mu oğrendi? Hayır? Gazetecileri atlatıp 8 saat “hamburger” yedi… Kılıcdaroğlu kiminle dalga geciyor? Acaba CHP ’nin kamuoyu yoklamacıları bu ziyaretin CHP oylarına etkisini hic olctu mu? Uluslararası ilişkilerde de bariz bir cuvallama var. Bir yanda Putin ’e “AK Parti Moskova il başkanı” dedirten bir uluslararası ilişkiler başarısı var, diğer yanda Biden ’in verdiği destek sozune bile layık olamayan ve muhatap alınmayan Turkiye muhalefeti… Sosyal medya geyiği de olsa, farkındaysanız birinde yabancı bir devlet başkanını bir Turkiye partisi lehine calışmakla “suclama” var diğerinde ise yabancı bir devlet başkanının Turkiye ’de bir partiyi kukla yapma cabaları… Şimdi de İngiltere ve Almanya ’ya gidiyor? Sebep? Bundan secime yonelik ne bekleniyor? Hicbir art niyet aramıyorum, sadece soruyorum; bu gezilerin secime, partiye veya ulkeye ne faydası var? Ben CHP tabanında bile Sayın Kılıcdaroğlu ’nu savunana rastlamıyorum ve giderek bu hoşnutsuzluğun ust duzeylere tırmandığını goruyorum. Acık soyleyeyim, CHP tabanı, CHP ust yonetiminden daha makul. Sayın Kılıcdaroğlu ’nun yaptıklarının secimle, partiyle, sosyal demokrasiyle bir illiyetini kuramıyorum. Turk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyac duyduğu tezkerelere hayır demeler, biyolojik silah kullanmakla suclayanlara destek olmalar, emniyeti narkotik ticareti ile suclamalar, Turkiye ’yi narko-devlet (narco states) listesine sokmaya calışmalar… Bunların secim kazandırmayacağını 100 yıllık CHP icinde hic kimse fark etmiyor olabilir mi? Aklıma kotu şeyler getirmek istemiyorum ama bunlar gercekten akıl kÂrı işler değil. Bunlar, CHP ’yi “Turkiye karşıtı eylemlerin odağı” olma yolunda ilerletiyor. Şimdi de Londra ’da unlu tefecileri aramakla meşguldur sanıyorum Kılıcdaroğlu. Oyle ya memlekete sıcak para sokacakmış kendileri. Sosyal medyadaki yaygın soylem ile Vah zavallı CHP ’m…