Yeni oyunları olan God of War: Ragnarok'un cıkmasına az bir sure kalmışken PlayStation tarafının 2005'ten bu yana yaptığı en iyi oyun serilerinden olan God of War serisinin son cıkan oyununun incelemesini yapmaya karar verdim.
Savaş
Bu seri her cıktığı yılda savaş mekaniklerini en iyi şekilde yansıtmaya calışmıştır. Ama bunu tamamen 2018 yılındaki oyunlarında başardılar bana gore. R1 ve R2 tuşuna basarken gelen o vuruş hissi beni benden alıyordu. Oyun tamamen değiştiği icin gecmişle kıyaslamam cok zor olur diye duşunuyorum. Eskiden kare ve ucgen tuşlarına basarak saldırırdık ama bu 2018 oyunundaki hissi tam olarak alamıyordum. Bu oyunda vururken oyunun yavaşlaması, ozel guclerin olması, zorda kaldığımızda Atreus'un oklarını kullanarak duşmanları sersemletmemiz, blades of Chaos'un animasyonları, ofke ile değil de mantık ile savaşmamız (rage of sparta haric) ve daha niceleri ile oyun burada tamamen savaş hissiyatını veriyor.
Hikaye
Her oyunlarında olduğu gibi yine efsane birer hikaye yazmışlar. Spoiler var buradan sonra. Kratos buyuk Sparta Generali artık yurdundan cok uzaklara yerleşmişti Zeus'tan bu yana 8 yıl gecmişti ve kahramanımız tekrardan evlenmiş cocuk sahibi olmuş bir şekilde karşımıza cıkmıştı. Tabii oyun boyle başlamadı. Oyun başladığında Kratos'un eşi Faye vefat etmiştir ve son bir dileği vardı kullerini diyarların en yuksek tepesine taşımak. Kahramanlarımız olan Kratos ve Atreus bu dileği yerine getirmek icin Faye'in işaretlemiş olduğu ağacları keserler ve hikayemiz başlar. Sparta generali oğlunun hazır olup olmadığını olcmek icin onu eğitir lakin atreus ofkesine kontrol olamaz. Kratos ona hazır olmadığını soyleyerek eve goturur. Kahramanımız oğluna ofkesi hakkında dersler verirken eve yabancı dadanır. Atreus yerin altına saklanır ve kratos yabancı ile karşılaşmak icin dışarıya cıkar. Evimize dadanan kişi kratosa bilmek istediklerini soyletmeye calışır ama kahramanımız dinlemez ve yabancı ana karakterimizi kışkırtmaya başlar bir yumruk ile kratos yere kapaklanır ve cok uzun sure sonra ciddi bir savaşa gireceğini anlar. İlk savaşta biraz hırpalanır sonucta 8 yıldır doğru duzgun savaş yapmamıştı. Eninde sonunda kratos yabancıyı aşağı fırlatır ve oğlunu da alarak yolculuğa başlarlar. Sparta generali oğluna eğitim vermeye devam eder. Dokuzlar golune geldiklerinde ise karşılarında dev bir yılan gorurler o kısmı biraz hızlandırdığımızda dunya yılanı şunu demektedir "I know you Ghost of Sparta" yani "Seni tanıyorum Sparta'nın hayaleti" tabii kahramanlarımız burayı anlamazlar ve yollarına devam ederler. Dağ'ın eteklerine geldiklerinde kara nefes yollarını keser ve burayı aşmak icin Alfheim'ın ışığı gereklidir. Kratos ve atreus korkusuzca Alfheim'ın ışığını alırlar ve yollarına devam ederler. Zirveye ulaştıklarında en zeki adam olan mimir ile karşılaşırlar ve mimir onlara en yuksek zirvenin burası olmadığını, asıl zirvenin jotunheim'de olduğunu soyler Kratos Mimir'i kesip tanıştıkları cadıya gotururler. Mimir canlanır ve gercekleri ortaya doker. Bizim cadı diye tanımış olduğumuz karakter aslında Odin'in karısı Freya'dır. Kratos sinirlenerek kapıdan cıkar. Dokuzlar golune tekrar giderler ve mimir dunya yılanı ile konuşur. Dunya yılanı şaşırtıcı bir şekilde Atreus'u tanıdığını soyler. Kahramanlarımız bu sefer Thamur'a giderler oradan taş keskiyi almaya calışırlar ama onlerini Thor'un oğulları olan Magni ve Modi keser. Kratos ikisini de yok eder ve taş Keskiyi'de alarak yollarına devam ederler. Lakin atreus hastalanır. Kratos hemen Freya'ya goturur. Freya Kratos'a Helheim'daki bekcinin kalbine ihtiyac duyduğunu soyler ve orasının soğuk olduğunu da ekler. Kratos baltasının işe yaramayacağını anlar ve eskiden kullanmış olduğu acımasız kılıclara geri doner ya da başka bir deyişle Blades of Chaos'a. Bekcinin kalbini alıp getirir ve Atreus iyileşir. Kratos artık oğluna gerceği soyler ve atreus tanrı olduğunu oğrenir. Bu olaydan sonra atreus havalara girmeye başlar. Tekrardan dağın zirvesine ulaşan kahramanlarımız bir surprizle karşılaşırlar Baldur ile. aslında yabancı diye adlandırdığımız adam Baldur'dur yani olumsuzdur. Kratos ile catışmaya girerler ve Sparta Generali ofkesine kaybeder Baldur'u gecit kapısına mıhlar. Atreus ofkelenir Baldur'a saldırmaya gider Kratos onu tutar ve geriye iter o sırada atreus okunu babasına doğrultur ateş eder. Kovalamaca tekrardan başlar. Helheim'a geri gelirler burada Freya'nın Baldur'un annesi olduğunu oğrenirler. Bir şekilde oradan cıkmayı başaran kahramanlarımızın gozunde sislerle karışık Zeus ve Kratos kapışması gercekleşir. Bu olaydan sonra Midgard'a geri donen kahramanlarımız dunya yılanının ağzına girerler ve Mimir'in kayıp gozunu bulurlar tam yılanın icinden cıkacakken Baldur onları son bir savaşa davet eder. Bu savaş aslında 2V1 değil de 2V2 şeklinde gercekleşir. Cunku freya Baldur'u savunur. En sonunda Kratos Baldur'u tahtalı koye yollar. Yollamadan once ise "The Cycle Ends Here We Must be Better Than This" yani "Dongu burada sona eriyor. Daha iyi olmalıyız." der ve Jotunheim'a giderler. Sonunda Faye'in kullerini dokerler. Akabinde atreus ve annesinin bir dev olduğunu oğrenirler. Bundan 3 yıl sonra Ragnarok başlar... Devamı 9 Kasım'da.
Boss fight
Oyundan tek puan kırabileceğim nokta burası olabilir nedeni ise ilk ve son boss fight dışında pek doyurucu boss fight yoktu. Eski oyunlardaki gibi boss fightlar olsa cok beğenirdim. Yani demek istediğim oyundaki coğu boss fight yetersiz.
Fiyat
PC fiyatı şu anda 263 TL. PS5 fiyatı ise 180 TL. Bu fiyat verilirmi bence verilir
PUANIM 10/9,5
İnceleme God of War incelemesi
İncelemeler0 Mesaj
●12 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Alışveriş
- İncelemeler
- İnceleme God of War incelemesi