Merhabalar.
Forumda beni bilen bilir nacizane Razer Barracuda X incelemem var.
Bugun ise yaklaşık 1 aydır kullandığım ve cok memnun kaldığım Corsair HS80'i anlatacağım.

Urunu eBay uzerinden cok cok makul bir fiyata aldım. Kargo icin MyUS'i tercih ettim. MyUS tercubelerim

Gelelim urune. Başta belirttiğim gibi yaklaşık 1 aydır kullanıyorum bu bir ay boyunca yaşadığım guzel şeyleri ve sıkıntıları size anlatacağım.
Not: HS80 incelemesi internette fazlasıyla bulunuyor. Ben yine de anlatmak istedim.

Surprizbozan: Kutu

Surprizbozan: Kutu iceriği

Teknik ozellikler kısaca
Ses cıkışı: Stereo, 7.1 Bağlantı tipi: Splitstream Wireless, Kablolu Hassasiyet: 116dB (+/-3dB) Empedans 32 ohm Surucu capı 50mm Kablosuz turu: Corsair Splitstream Ağırlık 366gr Bağlantı:
Urunun bağlantısını USB dongle ile yapıyoruz. Corsair bu teknolojisini cok ovuyor. Bahsettiğim olay; splitstream teknolojisi.

Surprizbozan: Dongle

Dongle taktığımız anda bağlanma suresi 1-2 sn suruyor. Kulaklığı aramaya başladığı zaman soldaki gorsel gibi kırmızı yanıp sonuyor, bulduğu zaman ise sabit beyaz yanıyor.
Cekim mesafesini doğru durust olcemedim cunku icinden ne Void Pro gibi USB standı, ne de Razer'daki gibi dongle uzatma kablosu cıkıyor. Bu dediklerim cıkmadıkları icin kasanın arkasına taktım o yuzden cekim mesafesi cok duşuk. Kendi odamda hÂli ile cok cok rahat geziyorum ama odamdan cıkıp 10 adım attıktan sonra bağlantı kesiliyor. Dongle kasanın on tarafına taktığım zaman bu mesafe 15 adıma cıkıyor. Dongle nereye konumlandırdığınız cok onemli. Modem gibi duşunun.

Corsair bence burada bunu duşunememiş ki bence bazı firmalarda onem vermiyor. Altta gorselini bıraktığım gibi bir USB standı olsa Wireless cok cok daha sağlıklı olur ama işte koymamış abi .

Surprizbozan: Void Pro icin USB standı

Kulaklık dongle aradığı zaman mikrofon ışığı kırmızı yanıp sonuyor bulduğu zaman ise sabit yanıyor.
BağlanmaDurumKırmızı yanıp sonuyor

EşleştirmeSabit kırmızı

Bağlandı

Şarj gostergesi kulaklığın arkadaki kucuk ledinde bulunuyor ama driver olduğu icin oradan bakmaya gerek yok.

Şarj:
Burası biraz kritik ne iyi ne de cok kotu.
Size teker teker şarj durumunu atacağım. Şarj durumuna ve saatine iyi bakın kararı siz verin.
Surprizbozan: Şarj durumları 2 gunluk

Yanlış hatırlamıyorsam gece saat 2 civarı kullanmayı bırakıyorum. Ardından 14:38'te tekrardan devam ediyorum.
Surprizbozan: Şarj durumları 2 gunluk

18:09'da batarya kritik oluyor ve şarja takıyorum saat 22:40'ta doluyor. Bu kadar gec dolmasının sebebi kasamın USB portundan şarj etmem. Adaptorden şarj etsem herhalde 2 saatte dolar. Aynı şarj ile Type-C girişli bir telefonu şarj ettim 2 saatte anca %30 oldu. (Adaptor kullanmadan).
Şarj ederken adaptor kullanın bence ama tercih meselesi ben rahatlık acısından bilgisayara bağlıyorum.

Surprizbozan: Şarj kablosu

Şarj cok sağlam bu arada kırılacağını ya da kopacağını sanmıyorum.

Konfor:
Cok konforlu. Başından beri diyorum; ha kafanı yastığa koymuşsun, ha bu kulaklığı takmışsın. Aşırı rahat. 366gr ama kafanda hissetmiyorsun gerci biraz kafa yapısı ile alakalı. Benim kafama cat diye oturdu. Terletmiyor ama baskı yuzunden hava almıyor deri, o yuzden terlemiş gibi hissediyorsun. 5 saatin sonunda kafa bandı baskı uyguluyor. Steelseries'de aynı sistemin benzerini uyguluyor ama aradaki fark bunda kafaya gelen yerde deri var. Belki bu deri olmasa daha rahat olacak belki olduğu icin sure 5 saate cıktı bilemem.

Gelelim pedlere. Pedler aşırı sinir bozucu ama cok cok konforlu. Sinir bozucu kısmı ile koyduğunuz masadaki butun tozları topluyor. Onun icin bir cozum buldum o da yapışkanlı temizleme ruloları. Deneyeceğim. Sakın ama sakın su ile temas ettirmeyin pedi. Ya da ıslak mendil ile silmeyin. Eğer ettirirseniz olacak şey kotu olur .
Surprizbozan: Sıvı ile temas 6.10.2022

Surprizbozan: Pedler

Surprizbozan: Kafabandı

Sıvı ile temastan sonra Corsair garantisine ufaktan değinmek istiyorum.
Corsair garantisi 2. el urunleri kapsamıyor. Urunun orijinal faturası elinizde olmak zorunda. Garanti 3. kişilere devredilmiyor. Bunun yanında onaylı bir Corsair satıcısından urunu almanız lazım. Bunlarda sorun varsa ne yazık ki RMA gibi şeylerden yararlanamazsınız. Ped icin benden urunun seri numarasını istediler sonra siparişim oluşturuldu. Tayvan'dan normal kargo ile 1 haftada geldi.
Surprizbozan: Yeni pedler

Surprizbozan: Eski ped ile yenisi arasındaki fark

Mikrofon:
Mikrofonu anlatmama zaten gerek yok . Mukemmel bir mikrofonu var QuadCast ile birebir aynı. Bazıları cıkartılamamasından yanıyor ama doğru keşke cıkartılabilse.

Driver:
iCUE programını bilenler bilir. Kimisi nefret eder kimisi cok sever ben tam ortasındayım. RGB'i her zaman kapalı tutarım. Wireless kulaklıklarda RGB pil duşmanıdır. iCUE sadece batarya gostergesi, promt ve RGB kontrolu icin kullanıyorum bunun haricinde full Dolby kullanıyorum.

Dolby etkinleştirdiğiniz zaman iCUE uzerinden EQ mudahalesi yapamıyorsunuz. Ayrıca ekleyeyim sidetone bulunuyor. Nvidia ile alakalı bir kısım var. Nvidia ekran kartım olmadığı icin kullanamadım.
Surprizbozan: HS80 ayarları & Nvidia

Sağlamlık:
Sağlamlık konusunda endişe vermiyor. Sağlamlığı guzel. Arctis serisindeki kronik kırılma sorunun bunda yaşanacağını sanmıyorum.
Surprizbozan: Sağlamlık (urunde cizik dahi yok o cizik olarak gorunenler toz)

Gelelim genel yazılı deneyime.
Onceki incelemede belirttiğim gibi genelde calgılı muzikler dinlerim o yuzden kulaklığa onem veriyorum. Muzik cok cok keyifli ama Dolby mutlaka kullanmanız lazım. Dolby yoksa bu kulaklıkta yok. Dolby indirip, sizin icin uygun EQ ayarını bulmanız lazım. Muzikler cok tatlı. Kesinlikle bass kulaklığı değil. iCUE uzerinde basslı bir ayar geliyor. Bass seviyorsanız sadece oyle kullanın ya da duzgun bir EQ ayarı bulun bass icin .
Oyunlarda nokta atışı ses tayini yapıyorum herkesi duyuyorum, ve Wireless olmasına rağmen gecikmesiz duyuyorum buda Corsair'in teknolojisi sayesinde. Filmlerde ise Dolby destekli bir film acarsanız inanılmaz bir deneyim yaşarsınız. Bana gore bu urunun rakibi Arctis Pro'dur. Bunun sebebi 44.000 Khz'e kadar cıkması. Arctis Pro mu bu mu derseniz tabii ki Corsair. Uygun fiyata aynı kulaklık. Tabii ki her kulaklığın sesi aynı değil ama o kadar paralar baymanıza gerek kalmaz. Neticede bunlar oyuncu kulaklığı. Bir dac yardımı olmadan kendi ses kartları ile işi halletmeye calışıyorlar. Void serisinde olan lanetli dip ses kesinlikle bu kulaklıkta yok. Bazı kullanıcılar sorunlar yaşıyor ama teknoloji şans işidir. Kulaklık ilk geldiği zaman oyun oynarken alt tab attığım zaman masaustunde dip ses yapıyordu. Kulaklığı sıfırlayarak duzelttim ve hic sorun yaşamadım. Sıfırlayana kadar canım cıktı. Keşke Arctis 7'deki gibi olsa. Arctis 7'de benim bildiğim sol pedin altında reset butonu var. Bunun reset olayı değişik. Void serisinde ise dongle uzerinde var. Kulaklıkta sorun yaşarsanız hangisi olursa olsun desteğe yazmadan once bir reset atın. Gozluk kullanımında ise sorun cıkartmıyor. Gozluğu taktığınızı pek hissetmiyorsunuz. Tabii gozluğun yapısına gore değişir ama pek sıkıntı cıkartmıyor.
Dip ses yok ve cok rahat. Ses temizliği ve kalitesi duzgun bir EQ ayarı bulunursa bambaşka bir seviyeye cıkıyor.

Sonuc: Kesinlikle alınır.
Kablosuz kullanım: 9.8 Kablolu kullanım: 9.8 (Kablolu kullanım ile kablosuz arasında fark gormedim pek). Ses temizliği: 8.9 / 9 (Benim EQ ayarımda 9). Mikrofon: 9.9 Malzeme kalitesi 9.7 Kontrol tuşları: 9.8 (Cok kaliteli bu arada kolay kolay bozulmaz) Kafa bandı: 7.3 Pedler: 8.9 iCUE EQ deneyimi: 7 Dolby deneyimi: 9.6

Sorularınız varsa sorabilirsiniz. Eklemeler yaparım.