Merhaba oncelikle iyi Sosyaller. 2 haftaya yakın bir suredir Redmi Note 11 128 GB-6 GB RAM versiyonu olan cihazı kullanmaktayım ve sizlere detaylı bir inceleme yapacağım. İncelemede gundelik kullanım, ekran, kamera, batarya suresi, şarj suresi, oyun performansı, tasarım, fiyat değer mi değmez mi? Gibi ve kendi duşuncelerimden bahsedeceğim.(ilk incelemem yazım hataları ya da eksikler varsa bana bildirebilirsiniz kusura bakmayın.)

Oncelikle cihazın 3 ayrı modeli var.
64 GB+4 GB
128 GB+4 GB
128 GB+6 GB (bendeki model)

Teknik Ozellikler:
Snapdragon 680 6nm 8 cekirdek
4/6 GB LPPDR5X RAM
46/128 GB depolama alanı
4 arka kamera bunlar geniş acı(ana), Ultra geniş, makro, derinlik kamerası. Ana kameramız yapay zeka ile 50MP cekim yapabiliyor.
1 on kamera (yuz tanıma)
Android 11 (belki 1 sene icinde Android 12 alma ihtimali var).
MIUI 13.0.5 surumu (firma acıklamasına gore 3 buyuk guncelleme alacak)
gri/yıldız mavisi/alaca karanlık mavisi (yıldız mavisi kızlar icin diyebiliriz.)
Plastik arka kamera
Guc tuşuna gomulu parmak izi okuyucu
Ekran : FHD+ AMOLED ve 90Hz'e sahip efsane bir ekranı var.
Kutu iceriği : 33W Pro Ultra hızlı şarj adaptoru, Type-C 33W destekli şarj kablosu, SIM aparatı,saydam ve sağlam bir kılıf.

4 GB'lık modellerden alırsanız bellek uzantısı aracılığıyla 6 GB yapabilirsiniz bende 6 GB olduğu icin 8 GB yapmış oldum.

1- Gundelik kullanım ve Ses:
Cihaz işlemcisi olsun RAM kullanımı olsun kesinlikle gundelik kullanımda işinizi gorebilecek bir cihaz uygulamalara giriş cıkışı vs gayet yeterli bir duzeyde. Instagram vs gibi uygulamalarda hicbir kasma donma yok 90Hz'in verdiği akıcılıkla yağ gibi kayıyor. Cihazı acmak icin ister parmak izi isterseniz de yuz tanıma kullanabilirsiniz ikisi de gayet hızlı ve super calışıyor. MIUI'ın vermiş olduğu arayuz sadeliği ile ayrı bir zevk katmakta. Ses olarak da gayet guzel stereo ve guclu net bir ses sunmakta cok yeterli diyebilirim.

2- Ekran:
Cihazın en iyi ve super tarafı ekranı cunku 6.43" FHD+ (2400x1080) 90Hz 700nit manuel 1000NIT guneş altında otomatik parlaklık ve AMOLED bir ekran bulunmakta bunları acıklamak gerekirse FHD+ olması goruntunun gayet net ve cam gibi durması oluyor. 90Hz cihazın 60Hz standart bir telefona gore cok daha akıcı olmasına yarıyor gercekten cok tatmin edici bir deneyim vermekte. Guneş altı gibi yerlerde otomatik parlaklığa alırsanız cihazınızın ekranı resmen sanki guneş yokmuş gibi parlıyor ve gayet rahat gorebiliyorsunuz. Ayrıca AMOLED dediğimiz ekran paneli ile cok kaliteli renkler, gercek siyah ve beyazı gorebiliyorsunuz AMOLED ekranlarda her pixel tek tek aydınlatılır ve siyahlar simsiyah olur.

3- Kamera:
Baştan soylemek lazım cihazı kamerası icin alacaksanız almayın cunku cihaz kamera tarafında aşırı vaatlerde bulunmuyor. Evet 50MP bir kamera var fakat aşırı kaliteli mi diye sorarsanız cevabım "değil" olurdu. Her şeyden once kamera kullanıcak mısınız kullanmayacak mısınız onu belirleyin kamera iyi olsun fiyat aynı kalsın diyorsanız Samsung tarafına yonelmelisiniz.
Ana kameradan beklentilerim cok yoktu fakat yine de beni şaşırttı eğer ki ortamınızda iyi bir ışık varsa "studyo ışığı ya da guneş ışığı" gercekten yeterli olcude fotoğraf cekebiliyor fakat ışık cok az ise her kamera gibi kalite duşmekte. Geniş acı kamerası ise yeterli yine manzara cekimlerinde işinizi gorur ama unutmayın telefon fark etmeksizin geniş acı kameraları ışığa ihtiyac duyar. Portre kamerası hakkında denilecek bir şey yok yeterli. Makro kamerası ise biraz kararsız calışıyor ışık aynı olsa bile kendi kendine beyaz dengesini sıcak ayarlayabiliyor.
Video performansı guneş altında bile olsa cok duşuk fakat ben video cekmem ya da cok lazım değil diyorsanız bunu takmayın. 1080P30 720P30 Ve ağır cekim yapabiliyor.
On kamera cok cok yeterli normal bir oda ışığında bile istediğim sonuclara ulaşabiliyorum portre modu var ayrıca yine 1080 ya da 720P'de 30FPS video cekebiliyor.

4- Batarya:
Batarya konusunda gercekten canavar Snapdragon 680 işlemci performanslı olsa da tabii ki bir A16 değil ve aşırı fazla guc tuketmiyor LPDDR5X (Low Power) RAM'lerde az tuketmekte. Cihazda 5000MAH batarya bulunmakta ve 1 gunu cok cok rahat cıkarabiliyorsunuz oyun yoksa 2 gunu zorlarsınız.

5- şarj suresi:
33W Pro adaptor ile 0'dan %100'e tam 1 saatte ulaşabiliyorsunuz diyelim ki sabah uyandınz şarjınız yok ve 15dk bir sureniz var o 15Dk'da %25 şarj ile işinizi gorebilirsiniz ben 1 gun bittiğinde %50 kalmış donuyorum banyoya girip cıkana kadar cihaz şarjda oluyor ve sonra ki gun icin %100 hazır

6- Oyun performansı:
Baştan soylemek lazım cihaz oyun cihazı değil. Fakat bu demek değil ki oyun oynatmaz ancak bir uyarı var 4 GB RAM'lik modeli alıp fazla oyun oynarsanız cihazınız 4 senede yavaşlamaya başlayacaksa 3.5 senede yavaşlamaya başlayabilir Snapdragon 680 oyun değil gundelik kullanım işlemcisidir. Testi PUBG ile yaptığımda default olarak akıcı ayarda 45FPS vermekte ancak cihazın gucu bu değil GFX tool kullanarak cihazı 60FPS'e cıkarabiliyoruz. Ama aklınıza hemen şu gelmiştir : "ekranımız 90Hz ancak oyunda 60FPS alıyoruz ne anlamı kaldı?" gibisinden. Evet bu dediğiniz doğru ama cok ta yapacak bir şey yok GFX tool ile HD'ye kadar 60FPS oynayabilirsiniz.

7-Tasarım:
Gercekten tasarım bence cok guzel donanımsal acıdan bu fiyata iyi bir cihaz olduğundan malzeme kalitesi acısından bir tık kısılmış cok sağlam bir telefon aslında sadece arka kapak plastik ancak gene de elinizde cok guzel bir hissiyat bırakıyor merak etmeyin dandik bir plastiği yok gayet sağlam ve Premium hissiyatı vermekte. Kameraların duruşu cok iyi sırıtmıyor aşırı fazla bir cıkıklık yok masada cok sallanmıyor kılıf takılı ise hic sallanmıyor. iPhone kullananlar bilir son 2-3 nesildeki IPhone'lerin gercekten tutuşları harika telefonu elinize aldığınızda size kaliteyi yansıtıyor. Bu telefonda boyle kılıfsız kullanırsanız aşırı kalitesi verebiliyor. Ağırlık acısından cok ağır değil eliniz rahatca kaldırıyor.

8-fiyat değer mi değmez mi? Kendi duşuncelerim:
Fiyat olarak internetten almanızı tavsiye ederim bence fiyatını hak ediyor cunku bu fiyata bu ekran gercekten muazzam iPhone 11-12 ekranı bile bundan daha kotu olduğunu soyleyeyim.
Bu cihazın artıları : Kesinlikle ekranı, tasarımı, şarj suresi, gundelik kullanım performansı, dayanıklılık, film-video gibi konularda ekranı sayesinde cok başarılı
Eksileri : Kamera biraz daha iyi olabilirdi bence ayrıca NFC ozelliği de koyulabilirdi.

Ve gelelim o soruya "alınır mı? " Ve "Kimler almalı?"
Cevap vermek gerekirse cihaz alınır ancak isteklerinize gore bu durum değişiklik gosterebilir. Kimler almalı diyecek olursak bence bu cihazı arada oyun giren sosyal medyada takılan ozellikle benim gibi oğrenciler, gundelik kullancılar, amacı arada fotoğraf cekmek film-video izlemek sıkılırsa oyun girecek kişiler duşunmeden alabilir cunku gun icinde kullanırken ekranı size cok rahatlık sunuyor cok kolayca ekranı goruyorsunuz ve ayrıca renk doygunluğu ve 90Hz olması keyif veriyor. Performans olarak da hic uzmemekte cayır cayır akıyor.

Bu incelememde sizlere Redmi Note 11 cihazı alınmalı mı ? Artıları ve eksileri gibi soruları cevaplandırdım yanlışlarım veya eksiklerim olursa belirtirseniz sevinirim iyi Sosyaller.