KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?
KYK burs başvuruları, Genclik ve Spor Bakanlığı tarafından yayımlanan takvim sonrasında başlayacak.
Gectiğimiz yıl 5 Kasım'da başlayan KYK burs başvuruları 8 Kasım'da sona ermişti.
Buna gore; KYK burs başvurularının bu yıl Kasım ayının ortalarına doğru başlaması bekleniyor.

KYK BURS ODEMELERİ NE ZAMAN YAPILIYOR?
KYK burs odemeleri kimlik numarasının son hanesine gore oğrencilere yatıyor. Bu seneki burs başvuruları tamamlandıktan ve sonuclarının acıklanmasından sonra KYK tarafından belirlenen tarihlerde hesaplara burslar yatmış olacak.
KYK burs ve kredisi odemeleri her ay, oğrencinin TC kimlik numarasının son rakamına gore ayın 6. ve 10.gunleri arasında hesaplanarak yatırılıyor.
KYK BURS UCRETİ NE KADAR?
KYK burs ucreti lisans oğrencilerine 850 TL, Yuksek Lisans oğrencilerine 1.750 TL ve son olarak doktora oğrencilerine 2.500 TL veriliyor.

KYK BURSUNUN KESİLME SEBEPLERİ NELERDİR?
KYK burs kesilme sebeplerinde, aşağıdaki nedenler yer almaktadır;
Başarısız olması,
Oğretim kurumundan ayrılması, cıkarılması veya gecici olarak uzaklaştırılması,
Vazgecme, izin alma, kayıt dondurma,
Sağlık sebebiyle oğretim kurumuna devam etmemesi,
Oğretim kurumunu değiştirmesi esnasında, eski oğretim kurumunda bir yıl başarısız olması yada oğretimine bir yıl ara vermesi,
Oğretim kurumunun kapatılması,
Kurum yurtlarından suresiz cıkarılma cezası alması,
Kesin hukumle mahkum olması hallerinde oğrencilerin bursu kesilmektedir.

KYK BURSLARINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?
KYK burs ve kredi başvurularının başlamasına kısa bir zaman kala, kimlerin burs başvurusu yapabileceği belli oldu. buna gore;
On lisans oğrencileri,
Lisans oğrencileri,
İki yıllık okullardan mezun olup, dort yıllık okulların ucuncu sınıfına dikey geciş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan oğrenciler, (intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yuksek Lisans (Master ve Doktora) oğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
OSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan turunde ilk 100'e giren oğrenciler,
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yonetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara gore Amator milli sporcu olan oğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.
Bir oğrenci aynı anda, hem burs hem de oğrenim kredisi alamaz.
- Paylaş