İzmir'de 03.29 sıralarında merkez ussu Buca olan 4,9 buyukluğunde deprem meydana geldi. Deprem sırasında korkan 18 yaşındaki universite oğrencisi Efe Altay Saral, birinci kattaki evlerinin balkonundan atladı. Vucudu, park halindeki otomobille kaldırım arasında sıkışan gence ilk mudahaleyi 112 Acil Servis ekipleri yaptı. Daha sonra Sağlık Bilimleri Universitesi Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan genc, yoğun bakım servisine alındı. Anne Selma Saral ise hastane onunde oğlundan gelecek umutlu bir haber bekliyor. İzmir'de 4.9 buyukluğunde deprem Sokakta kalabalık gorunce o yone doğru gittiğini anlatan Saral'ın komşusu Barış Koşarer, "Efe'nin annesi ile kız kardeşini gordum. Efe, deprem olunca balkondan atlamış, araba ile kaldırım arasına sıkışmış haldeydi. Sonra sağlık ekiplerini aradık. Bilinci yerinde değildi, cok uzgunum." diye konuştu. Gulser Fırtına da uzun yıllardır Saral ailesiyle aynı mahallede oturduğunu anımsattı. AA'nın haberine gore, deprem anında uykudan uyanarak sokağa cıktıklarını dile getiren Fırtına, "Efe'yi yaralı halde gordum, balkondan atlamış. Ambulans geldi, alıp hastaneye goturdu. Allah acil şifalar versin." şeklinde konuştu.